StoryEditor

Podľa Sulíka ide o najväčšiu prehru politickej kariéry lídra OĽaNO. Politici reagujú na nevydanie Roberta Fica

04.05.2022, 18:32
Autor:
mš
Dnes prebehlo v pléne hlasovanie o vydaní šéfa Smeru Roberta Fica na väzobné stíhanie. Za plnej účasti poslanci zahlasovali, že ho nevydajú.

Anna Zemanová (predsedníčka poslaneckého klubu SaS): "Nevydanie Roberta Fica vnímame ako popretie demokratického vedenia štátu. Pýtame sa Igora Matoviča, čo za osobnosti dal na kandidátku, keď jeho poslanci neboli jednotní v tom ako zahlasovali. Pýtame sa aj poslancov Za rodina, prečo tak hlasovali, ako hlasovali."

Alojz Baránik (poslanec SaS): "Stále pokračuje štatút ´naši ľudia´, možno v trochu zmenenom štýle, ale predsa. Možno niekto hovorí, že nehlasovalo len pár poslancov. Áno, ale čo to zmenilo. Sú to ľudia ktorí sú miláčikmi lídra tejto koalície, ktorí si vydobyli, ako chcú hlasovať. Hlasovali proti koalícii. Prečo tak hlasovali? - systém našich ľudí pokračuje." 

Richard Sulík (minister hospodárstva, SaS): "Toto je najväčšia prehra politickej kariéry lídra Oľano. A porazil ho nielen jeho obľúbený koaličný partner, ale aj vlastné poslankyne. Už nikdy nebudú môcť hovoriť o boji proti korupcii."

Jana Bittó Cigániková (poslankyňa SaS): "Igor Matovič už nikdy viac nesmie povedať, že je pre spravodlivosť. Veľmi sa hanbím za dve kolegyne, ktoré sa rozhodli hlasovať tak, ako hlasovali. Dnes tieto dve kolegyne mnohí presviedčali, aby boli jednotné za koalíciu. Ide z ich strany o veľký podraz, nielen nám ako kolegom, ale aj ľuďom. Som zástankyňa žien v parlamente, no toto prekročilo isté hranice. Takto to vyzerá, keď dávate na kandidátku niekoho, kto ide okolo."

Romana Tabák (poslankyňa OĽaNO): "Jednoznačne si stojím za hlasovaním. Hlasovala som podľa svedomia, takže si za tým stojím. Ja sa odmietam podieľať na politickej poste. Ja dúfam, že poslanec Fico bude odsúdený a stratí politický mandát." 

Michal Šipoš (predseda poslaneckého klubu OĽaNO): "Zákony musia platiť rovnako pre všetkých. Roberta Fica nevydali aj dve naše poslankyne. Dve poslankyne z 50 poslancov OĽaNO nezahlasovali. Spreneverili. V najbližších minútach bezodkladne zvolávam klub, na vylúčenie z poslaneckého klubu spomínaných poslankýň."

Igor Matovič (minister financií, podpredseda vlády, OĽaNO): "Nie je to boj, ale systematická vojna. Dnes sme jednu bitku prehrali. 50 bojovníkov nezlyhá, dve ale zlyhali. Dve poslankyne zahlasovali inak. Dve poslankyne nášho hnutia a 17 poslanci zo Sme rodina preukázali, že poslanci sú viac ako obyčajní ľudia."

Jozef Pročko (poslanec OĽaNO): "Ani jeden z našich poslancov nestratil ani štipku transparentnosti. Za mnou stoja len čestní a spravodliví ľudia."

Hlas-SD: „Sme naďalej presvedčení, že jediným cieľom týchto manévrov so zatýkaním je prekryť skutočné problémy Slovenska. Namiesto chleba ponúka vláda ľuďom hry. Právny štát na Slovensku neexistuje a orgány činné v trestnom konaní sú zneužívaní na politické ciele. Kým si nemôžeme byť istí, že ktoréhokoľvek z volených zástupcov vydávame do rúk spravodlivosti, a nie politickému revanšu, nemôžeme podporiť vydanie žiadneho poslanca do väzby.“

Veronika Remišová (vicepremiérka, predsedníčka strany ZA ĽUDÍ): "V parlamente sa dnes hlasovalo o tom, či má Robert Fico, obvinený zo závažných trestných činov, predstúpiť pred súd tak, ako by musel predstúpiť každý iný občan Slovenskej republiky. Rozhodli sa ho podržať ľudia, ktorí sľubovali občanom a voličom, že sú proti korupcii a proti mafiánskemu štátu, ktorý sa tu za vlád Smeru rozťahoval. Všetci tí, ktorí volili poslancov vládnej koalície sú ľudia, ktorí nesúhlasili s tým, čo robil Robert Fico s našou krajinou. Niektorí poslanci sa im dnes vysmiali do tváre a rozhodli, že na Slovensku nad občanmi sedí Robert Fico ako bezdôvodne špeciálne chránená osoba. Očakávam, že ľudia týmto politikom vystavia vysvedčenie, spôsobené škody ale už nikdy nenapravia." 

Článok budeme aktualizovať o ďalšie reakcie.

01 - Modified: 2024-04-24 09:47:57 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 02 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 03 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 04 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 12:29