StoryEditor

MS SR upozorňuje na nelegálne vymáhanie pohľadávok za údaje v OV

20.08.2007, 15:41
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR upozorňuje súkromné spoločnosti a podnikateľov, ktorí majú záväzky voči rezortu za zverejnenie údajov v Obchodnom vestníku (OV), aby ich v súčasnosti neuhrádzali žiadnej súkromnej firme, ktorá ich na to vyzve. MS SR to uvádza na svojej internetovej stránke.
Rezort tak reaguje na skutočnosť, že viacerí dlžníci dostali predsúdnu výzvu na zaplatenie reálne existujúcej spoločnosti, jej predstavitelia však popreli, že by ich firma podobné výzvy vypracovala a zasielala podnikateľom. Podľa MS SR teda pravdepodobne došlo k zneužitiu mena tejto spoločnosti.
Ministerstvo spravodlivosti SR upozorňuje, že k dnešnému dňu nepoverilo žiadnu fyzickú alebo právnickú osobu na vymáhanie pohľadávok. Dlžníci môžu záväzky zaplatiť výlučne na účet MS SR.
Rezort spravodlivosti pristúpil k vymáhaniu pohľadávok za zverejnenie údajov v Obchodnom vestníku po upozornení zo strany kontroly Ministerstva financií SR, ako aj na základe vlastnej kontroly. MS nechá celý prípad preveriť orgánom činným v trestnom konaní.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:03