StoryEditor

Paroubek: Smer-SD by sa mal vo februári stať plnoprávnym členom PES

08.12.2007, 13:11
Autor:
SITASITA
Predseda České strany sociálnodemokratické (ČSSD) Jiří Paroubek verí, že Smer-SD sa stane vo februári 2008 plnoprávnym členom Strany európskych socialistov (PES).

"Rokovania, ktoré vedie ČSSD už rok a pol smerujú k cieľu. Sme tesne pred bránami," uviedol dnes Paroubek na tlačovej besede v Prešove počas slávnostného snemu Smeru-SD.

Predseda Smeru-SD Robert Fico si myslí, že nie je žiadny dôvod, aby trest zo strany eurosocialistov pokračoval. "My čakáme, ako sa to vyrieši," uviedol. Podľa neho eurosocialisti sú v schizofrénii, pretože Smer potrestali za koalíciu s SNS a ĽS-HZDS, ale zároveň tvrdia, že Smer to robí dobre.

Podľa Paroubka Smer môže byť spokojný s tým, čo robí vo vláde. "Je to vidno na stave slovenskej spoločnosti, vytváraní infraštruktúry sociálneho štátu. Začína to byť vidieť na životnej úrovni obyvateľov," uviedol Paroubek.

Smer má podľa Fica na slovenskej politickej scéne veľkú perspektívu, ak sa nespreneverí sociálnodemokratickým hodnotám, ak bude podporovať hospodársky rast. "Sme si vedomí, že proti sociálnemu štátu neexistuje alternatíva, jedine chaos," vyhlásil.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:57