StoryEditor

Slota by medzi Gašparovičom a Radičovou volil menšie zlo

04.11.2007, 15:45
Autor:
TASRTASR
Ak by sa mal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota rozhodnúť, či by podporil v prezidentskom kandidovaní Ivana Gašparoviča alebo Ivetu Radičovú, volil by "menšie zlo".

Uviedol to dnes v diskusnej relácii STV O päť minút 12.

"Nepovedal som, že je (Gašparovič) absolútne neprijateľný, len som povedal, že mám výhrady. Ale keby tam mala byť Radičová, tak samozrejme, že si vyberiem menšie zlo...," konštatoval Slota. Zároveň z jeho slov vyplynulo, že by nemal problém podporiť predsedu Kresťanskodemokratickej strany (KDH) Pavla Hrušovského.

KDH zatiaľ odmietlo o možných kandidátoch na post budúcej hlavy štátu hovoriť. Podľa Hrušovského o tom rozhoduje Rada KDH. "Diskusia prebieha, zatiaľ by nebolo vhodné, keby som nejaké mená spomenul v tejto chvíli. Prebehlo niekoľko stretnutí s inými predstaviteľmi politických strán, ale zverejniť mená by nebolo správne," zdôraznil šéf kresťanských demokratov.

Ján Slota v závere diskusie kritizoval postoj maďarskej vlády k Maďarskej garde. Označil ho za "veľmi vlažný" a uviedol, že vláda Maďarska v tejto súvislosti nekoná. Predseda SNS tiež vyjadril spokojnosť s tým, že premiér Robert Fico sa chce stretnúť v tejto otázke s predsedom maďarskej vlády Ferencom Gyurcsánom.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 17:47