StoryEditor

Slota: Republiku si rozvracať nedáme

15.07.2007, 14:51
Autor:
TASRTASR
Republiku si rozvracať nedáme, vyhlásil dnes predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota po zasadnutí rozšíreného Predsedníctva strany na Táľoch v okrese Brezno.

Reagoval tak na novokonštituovanú Južanskú radu za sebaurčenie.

Označil ju za veľmi nebezpečnú pre samostatnosť a integritu Slovenska v budúcnosti. SNS je presvedčená, že za jej založením je Strana maďarskej koalície, aj keď sa jej predstavitelia oficiálne od nej dištancovali. V pôvodnom návrhu stanov a cieľov rady bola podľa Slotu politická nezávislosti južnej časti Slovenska.

SNS urobí všetko pre to, aby južanskú radu ako občianske združenie na Ministerstve vnútra SR nezaregistrovali, lebo jeho ciele sú výsostne politické a smerujú k rozbitiu slovenskej štátnosti. Vyzval ostatné politické subjekty v koalícii, aby sa postavili na stranu SNS. Aj opozičné strany, zvlášť Kresťanskodemokratické hnutie, by sa mali podľa Slotu ukázať ako správni vlastenci.

OZ Južanská rada za sebaurčenie, ktorej ustanovujúca schôdza sa konala v piatok a sobotu v obci Moča v Komárňanskom okrese, má za cieľ dosiahnuť uznanie práva na sebaurčenie aj pre "južanský ľud". Vyplýva to zo zverejneného vyhlásenia, podľa ktorého pre dosiahnutie tohto práva je potrebné ľudové hlasovanie. Iniciátorom schôdze bol komárňanský podnikateľ János Bósza.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:27