StoryEditor

Mimoriadny vlak s trnavskými fanúšikmi do Košíc sprevádza 50 policajtov

20.10.2007, 13:09
Autor:
TASRTASR

Mimoriadny vlak s približne 600 trnavskými fanúšikmi, ktorí sa vybrali podporiť svoj klub v dnešnom futbalovom zápase v Košiciach, sprevádza 50 príslušníkov Železničnej polície (ŽP). TASR o tom dnes informoval hovorca ŽP Jozef Búranský.

Hliadky z oblastných sprav ŽP z Trnavy, Žiliny a Košíc sprevádzajú mimoriadny vlak a na trase sa menia v Trenčíne a Poprade tak, aby sa zabezpečil verejný poriadok a predišlo ohrozovaniu osôb a ničeniu majetku železničných spoločností.

Podľa Búranského pred odchodom futbalových fanúšikov z Trnavy došlo o 08.05 h pred staničným pohostinstvom k incidentu, pri ktorom 18-ročný fanúšik Spartaka Trnava verbálne aj fyzicky napadol občana SR tmavšej pleti, ktorý ma otca cudzinca a ktorý iba prechádzal popri fanúšikoch. "Útočník mu začal nadávať do špinavých negrov, opľul ho a päsťami ho udrel do tvare," uviedol Búranský s tým, že tento útok zaregistrovala hliadka ŽP, ktorá stala približné 15 metrov od miesta incidentu a v okamihu zasiahla.

Útočníkovi obmedzila osobnú slobodu a predviedla ho na oddelenie, kde mu už bolo vznesene obvinenie pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:11