StoryEditor

Nejde o tajný sklad, ale o jamu, kde sa nachádzali rozobrané náboje

23.07.2007, 12:31
Autor:
TASRTASR

Vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Nováky nebol objavený tajný sklad, ale jama vo veľkosti šesťkrát tri metre, v ktorej sa nachádzali rozobrané špičky nábojov pechotnej munície. Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval minister obrany František Kašický.
Ako dodal, tento nález, ktorý objavili 29. júna, bol riadne zdokumentovaný a je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Zdôraznil, že delaborované strely nepredstavujú žiadne priame nebezpečenstvo pre ľudí a všetci, ktorí mali byť informovaní, boli o tom oboznámení. "Nie je dôvod na paniku, na senzácie a šokujúce odhalenia o nejakých tajných skladoch," prízvukoval šéf rezortu obrany.
Kašický nevylúčil, že pri pokračovaní v pyroasanačných prácach sa ešte môžu nájsť aj ďalšie zvyšky munície.
Na mieste výbuchu sa naďalej postupuje v pyroasanačných prácach a kontrolujú sa tiež všetky miesta, kde kedysi stála delaboračná hala. Ich cieľom je podľa Kašického nielen ukončenie vyšetrovania daného prípadu, ale aj to, aby podnik nemal ďalšie problémy pri svojom ekonomickom rozvoji.
Minister zároveň oznámil, že na základe výsledkov DNA sa potvrdila identita aj poslednej obete marcového výbuchu, čím, ako dodal, sa bude môcť uzatvoriť proces odškodnenia pozostalých.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 02:52