Eduard HegerTASR/M. Baumann
StoryEditor

Heger: Odmietam konšpirácie. Zastrašujú ľudia, ktorí majú strach

03.06.2021, 19:24
Autor:
TASRTASR
Premiér tvrdí, že jeho úlohou je zabezpečiť, aby všetky zložky štátu pracovali v zmysle zákona a svojich kompetencií.

Premiér Eduard Heger odmieta v prípade zadržania riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa akékoľvek konšpirácie či zastrašovanie zo strany opozície.

Deklaruje, že orgány činné v trestnom konaní majú voľné ruky a je potrebné ich nechať pracovať.

"Zastrašujú ľudia, ktorí majú strach. Otázne je prečo. Videli sme však, čo tu roky robili," povedal predseda vlády.

Odvolávania v Národnej rade sa neobáva. Tvrdí, že jeho úlohou je zabezpečiť, aby všetky zložky štátu pracovali v zmysle zákona a svojich kompetencií.

Národná kriminálna agentúra vo štvrtok zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Dôvodom sú obvinenia z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie.

Na prípad reagovala aj opozícia. Predseda Smeru-SD Robert Fico navrhne predsedníctvu strany zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO).

Fico hovorí v súvislosti so zadržaním Szabóa o snahe umlčať inšpekciu ministerstva vnútra, ktorá vyšetruje podozrenia vyplývajúce zo správy Slovenskej informačnej služby. Vidí v ňom postupy organizovaného zločinu proti opozícii a ľuďom.

Nezaradený poslanec a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini vyzval ministra vnútra, aby okamžite podal demisiu.

Zároveň sú poslanci pôsobiaci v Hlase podľa neho pripravení na odvolávanie premiéra Hegera v parlamente. Pellegrini tvrdí, že vláda stratila kontrolu nad vedením silových zložiek.

"Ako sa má v takejto situácii cítiť bežný človek a ako má veriť orgánom, ktoré ho majú chrániť? Táto vláda mala jedinú úlohu, a to obnoviť dôveru v štát," skonštatovala predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko Irena Bihariová k zadržaniu šéfa inšpekcie. Svoj diel zodpovednosti by mal podľa nej niesť aj premiér.

01 - Modified: 2024-01-22 14:46:12 - Feat.: - Title: Dedičstvo po minulej vláde: Slovensko najnovšie dáta zaradili v Európe k rozpočtovým hriešnikom 02 - Modified: 2023-11-23 09:28:31 - Feat.: - Title: Z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2022 najviac prezidentka 03 - Modified: 2023-11-07 14:05:52 - Feat.: - Title: Eduard Heger skončí na čele Demokratov, kandidatúru zvažuje Jaroslav Naď 04 - Modified: 2023-11-01 13:05:07 - Feat.: - Title: Demokrati budú mať v decembri snem, voliť si majú nové vedenie 05 - Modified: 2023-10-13 17:13:07 - Feat.: - Title: Heger v HNtelevízii: Nevyšlo nám to, lebo nie sme populisti. Ako predseda cítim podporu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:22