StoryEditor

MV SR: Kúpilo modifikáciu informačného systému za vyše 332 mil. korún

18.07.2007, 11:06
Autor:
SITASITA

Ministerstvo vnútra (MV) SR kúpi od firmy Siemens IT Solutions and Services, s. r. o. modifikáciu informačného systému za viac ako 332 miliónov korún. Objednaná úprava informačného systému má zabezpečiť "integrované riešenie Jednotných pracovísk pre zber žiadostí od občanov, zber údajov, kontrolu údajov, kontrolu dokladov a vydávanie vodičských preukazov formátu EÚ, cestovných dokladov formátu EÚ, a občianskych preukazov formátu EÚ" píše sa vo Vestníku verejného obstarávania. Podľa výsledku, uverejneného vo vestníku, kritériom pre nákup bola najnižšia cena.
Objednávka sa týka aj modifikácie systému "integrovaného riešenia Jednotných pracovísk na objednávanie výroby dokladov Povolenie na pobyt cudzinca". Vybraný dodávateľ zabezpečí pre Útvary MV SR v Bratislave, Výpočtové stredisko v Banskej Bystrici a Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky k systému aj softvérové licencie.
Vestník uvádza, že "na toto obstarávanie sa vzťahuje Dohoda o vládnom obstarávaní". Rokovacie konanie sa uskutočnilo bez zverejnenia. Dôvodom takéhoto postupu je podľa informácie z vestníka to, že "práce, tovary a služby môže poskytnúť len určitý dodávateľ z dôvodov vyplývajúcich z ochrany výhradných práv". MV uzatvorilo zmluvu s dodávateľskou firmou 15. júna.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 09:18