StoryEditor

Kaliňák a Rihanna odovzdali policajtom nové autá

25.10.2007, 11:49
Autor:
TASRTASR
V štýle amerických filmov dnes minister vnútra SR Robert Kaliňák odovzdal policajtom v Nitrianskom kraji 45 nových vozidiel Kia Cee´d. Policajti si vozidlá prevzali na Svätoplukovom námestí v Nitre za hudobného sprievodu popstar Rihanny.

Následne všetci so zapnutými majákmi a húkajúcimi sirénami v kolóne opustili pešiu zónu.
Vozidlá sú určené pre obvodné oddelenia spadajúce pod päť okresných riaditeľstiev v rámci kraja. "Staré autá vyradíme, vekový priemer vozového parku sa nám teraz výrazne zmení. Najstaršie vozidlá nebudú mať viac ako sedem rokov," uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Ján Stark.
Podľa ministra vymenia policajti na celom Slovensku v tomto roku zhruba 700 vozidiel, čo je jedna desatina súčasného počtu áut. "Odstavíme autá staršie ako 13 rokov, mnohé pochádzajú ešte z čias pred rozpadom Sovietskeho zväzu. Nielenže sa na nich nedalo dolapiť páchateľa, ale ani nedokázali prísť na prvýkrát na miesto činu alebo na pomoc občanovi," zhodnotil Kaliňák.
Cena jedného auta Kia Cee´d so špeciálnou výbavou je 606 710 Sk. Vozidlá s výkonom 84 kW a objemom dielového motora 1,6 l sú vybavené klimatizáciou, ABS a majú mriežkou oddelený zadný priestor vozidla od predného. Celková hodnota vozidiel, ktoré dnes prevzali nitrianski policajti, je 27,3 milióna Sk.
V obnove vybavenia policajtov plánuje ministerstvo vnútra pokračovať aj v budúcom roku. "Chceme vymeniť klasický policajný výstroj, začali sme uniformami. Platí to aj o zbraniach. Policajti používajú vzor 82 starý 25 rokov, ktorý na dnešné účely nie je použiteľný. Zamerať sa chceme na tie zložky polície, ktoré sa dostávajú do kontaktu s občanmi," konštatoval minister.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:31