StoryEditor

Blaha a Osuský sa dostali do sporu kvôli hokeju. Možno to spískal sám Putin, reaguje poslanec Smeru

02.06.2021, 14:52
Autor:
pebpeb
Za sporom dvoch poslancov Národnej rady stojí jeden vymyslený status.

Na sociálnej sieti Facebook sa dostali do konfliktu poslanci Peter Osuský (SaS) a Ľuboš Blaha (Smer-SD). Dôvodom nie je aktuálna politická situácia, ale paradoxne dianie na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige.

Včera zdieľal bývalý poslanec Peter Marček údajný status Petra Osuského, v ktorom mal vyjadriť názor, že Rusku nebude fandiť, aj keby to malo pomôcť slovenským hokejistom.

Facebook Petra Osuského

​Osuský však žiadny takýto status na sociálnej sieti neuverejnil. Blaha si zrejme túto vymyslenú informáciu neoveril a hneď ju použil vo svojom dlhšom príspevku.

"Keby to bolo na ňom, tak Slovensko nepostúpi. Ale jemu je to jedno - lebo Navaľnyj. Ako môže niekto tak veľmi nenávidieť Rusko, že mu neželá ani len víťazstvo v hokeji? To je choroba. Regulérna duševná choroba," napísal poslanec Smeru o Osuskom.

Inkriminovaný zápas nakoniec vyhrali Rusi. Najdôležitejšie momenty si môžete pozrieť tu:

Poslanec SaS následne obvinil Blahu z toho, že lož je jeho pracovnou metódou.

"Nestalo sa prvýkrát, keď zavádzal a úmyselne klamal. Tentokrát sa však podieľa na šírení hoaxu a fake profilu s mojou tvárou, ktorý tvrdí, že v hokejovom zápase Švédi vs. Rusi fandím Švédom. Aby toho nebolo málo, tvrdí, že do hokejového zápolenia vnášam geopolitiku a rasizmus," uviedol poslanec Osuský s tým, že od Blahu žiada ospravedlnenie.

Neskôr poslanec Smeru doplnil do svojho príspevku reakciu na Osuského kritiku. "Písal sem poslanec Osuský, vraj ten jeho hokejový status o Švédsku a Rusku nenapísal on. Vraj to na neho niekto ušil. Možno to spískali agenti Petrov a Boširov. Alebo sám Putin. Kto vie? Mne ten jeho status pripadá úplne autenticky, plne ho vystihuje," doplnil Blaha.

Myslí si, že Osuský "ho napísal a radšej chytro zmazal, keď videl reakcie."

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-03-30 12:19:40 - Feat.: - Title: Na internete sa objavil Korčokov falošný web a jeho oficiálna stránka čelí hackerským útokom. Kandidát podáva trestné oznámenie 04 - Modified: 2024-03-20 11:09:15 - Feat.: - Title: Zachytil si správu o smrti Karola III.? Je to hoax. Dezinformácie rozšírili ruské médiá 05 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: V dobrom svetle?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:06