StoryEditor

Romantické Bojnice a divoká zoo

05.08.2008, 00:00

Bojnice sú známe nielen svojimi kúpeľmi, no predovšetkým Bojnickým zámkom. Ten sa stáva počas celého roka dejiskom kultúrnych podujatí, ale aj iných spoločenských akcií. Každoročne sa Huňadyho sála rozozvučí tónmi Kúpeľného hudobného leta. Romantický nádych zámku ročne láka tisícky turistov a stovky zaľúbencov, ktorí si sem prídu povedať svoje áno. Okrem klasickej dennej prehliadky zámku sa konajú aj tajuplné nočné prehliadky. Už takmer slávnymi sa stali každoročný Festival duchov a strašidiel, ale aj Rytierske dni.
Štandardná denná prehliadka vás vyjde na 160 korún, pre deti je to polovica.
Najstaršia zoo
Mesto je známe aj najstaršou zoologickou záhradou na Slovensku. Tá za svoje vyše päťdesiatročné obdobie privítala už viac ako 18 miliónov návštevníkov. Na 41 hektároch s 373 druhmi zvierat si určite nájdete program na celý deň. Vstupné je pre dospelých 70 korún, pre deti 40.
V blízkom okolí si môžete zajazdiť v hypocentre. V rybárskom centre s umelými rybníkmi si môžete sami chytiť kapra a dať si ho upiecť. Pre športovo orientovaných hostí sú tu rôzne minigolfy, priamo v kúpeľoch sú tenisové kurty, miesta aj pre turistiku. Do okolia sú možné turistické vychádzky i výlety na bicykloch. Pre zahraničných turistov alebo milovníkov Slovenska, ktorí radi poznávajú alebo sa vracajú na pekné miesta, sú v kúpeľoch k dispozícii kultúrne referentky. Tie usporadúvajú výlety nielen do blízkeho okolia, ale aj do Tatier, Pienin či do skanzenov ako je Vlkolinec.
Operety a koncerty
Oddych, to je aj kultúra, a práve preto sa priamo v kúpeľoch organizujú kultúrne programy ako koncerty, výstavy či tanečné zábavy. Každý piatok sa konajú veľké koncerty v kaviarni, na ktorých vystupujú sólisti opery Slovenského národného divadla v Bratislave alebo Štátnej opery v Banskej Bystrici. Časté sú aj folklórne vystúpenia súborov z regiónu. Obľúbené sú popoludnia s remeslom, na ktorých sa prezentujú remeselníci z hornej Nitry a predávajú svoje výrobky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:40