StoryEditor

Heger sa neobáva rozpadu Za ľudí a ohrozenia koalície

02.06.2021, 10:50
Autor:
TASRTASR
Premiér zdôraznil, že koalícia potrebuje byť pevná, pretože stojí pred veľkými výzvami.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa neobáva rozpadu stany Za ľudí a ohrozenia koalície. Zdôraznil, že koalícia potrebuje byť pevná, pretože stojí pred veľkými výzvami. Verí preto, že sa situácia vyrieši. Prípadné dohody o ďalších rokovaniach koalície aj s jednotlivými krídlami strany Za ľudí nekomentoval.

Predstaviteľky oboch krídel strany, teda vicepremiérka Veronika Remišová aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, už podľa jeho slov garantovali, že budú súčasťou koalície.

​"Poslancov poznám, chodím pravidelne aj na kluby Za ľudí. Sú to ľudia, ktorí, verím, že chcú pre Slovensko dobré veci, a tie nás čakajú. Stojíme pred veľkými výzvami, budeme naďalej potrebovať silnú koalíciu," povedal premiér pred stredajším rokovaním vlády. Scenár rozpadu strany Za ľudí podľa neho ešte nie je reálny a nemá obavy ani z toho, že by to zakývalo koalíciou.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) podčiarkol, že ide o vnútrostranícku situáciu Za ľudí. "Samotný fakt, že v nejakej stane sú viacerí kandidáti na predsedu, považujem za normálny," povedal. Keď bude jasné, kto bude lídrom strany do budúcna, potom sa k tomu podľa neho vyjadria. Nerozumie, prečo by ich problémy mala riešiť koaličná rada.

"Neviem, čo sa udeje v strane Za ľudí. Do momentu, kým si to nevyriešia, sa k tomu neviem a nechcem vyjadriť," dodal. Podčiarkol, že koaličná zmluva je podpísaná so stranou Za ľudí, neodpovedal však na otázku, čo bude v prípade rozpadu strany a s ktorou časťou strany sa bude ďalej rokovať. Považuje to za hypotetickú situáciu.

​Strana Za ľudí už dlhšie čelí rozporom vo svojom vnútri. Viacerí jej členovia žiadajú mimoriadny snem a zmenu vedenia strany. Po utorkovom predsedníctve vyjadrila skupina okolo Kolíkovej nedôveru súčasnej šéfke strany Remišovej.

Hovorili o vytvorení akejsi frakcie či platformy v rámci strany a chceli miesto aj na rokovaniach koalície. Remišová uviedla, že Kolíkovej krídlo rozpútalo vojnu v strane a boj sa začal aj v regiónoch. Označila to za pučistický spôsob.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:17