StoryEditor

Riaditeľ kúpeľov Smrdáky Marcel Moravčík odporúča

19.08.2008, 00:00

Smrdácka voda
Sírovodíková minerálna voda je prírodným liečivým zdrojom kúpeľov Smrdáky. Je to minerálna voda s vysokým obsahom terapeuticky účinného sírovodíka (680 mg/l). Tieto hodnoty zaraďujú smrdácku minerálnu vodu k najkoncentrovanejším sírovodíkovým vodám v Európe. Minerálna voda sa vyznačuje charakteristickým zápachom a neobyčajnými účinkami pri liečbe niektorých, najmä kožných ochorení. Obsahuje aj minerály a soli -- najmä na báze Na, Mg a Ca (3400 mg/l), ktoré priaznivo prispievajú k liečebnému účinku. Podobné úspechy môžu psoriatici dosiahnuť len kúpaním sa v Mŕtvom mori.
Personál
Smrdácke kúpele sa so svojou kapacitou 315 lôžok zaraďujú medzi malé kúpele. Riaditeľ Marcel Moravčík to však pokladá za veľkú výhodu. Menšie kúpele predstavujú komornejšiu atmosféru. "Ľudia sa tu navzájom poznajú," hovorí Moravčík. Deväťdesiatpäť percent ľudí, ktorí v kúpeľoch pracujú, sú Záhoráci. Každá druhá smrdácka rodina má člena, ktorí tu pracuje. Riaditeľ kúpeľov tvrdí, že Záhoráci sú neuveriteľne príjemní, usmievaví a priateľskí ľudia. Za "naj" kúpeľov preto pokladá priateľský personál.
Smrdácka roláda
Byť v smrdáckych kúpeľoch a neochutnať smrdácku roládu je priam hriechom. Patrí k Smrdákom rovnako ako liečivá voda. Jej výnimočnú chuť nevedia napodobniť žiadni pekári, preto originálny zážitok z rolády môžete zažiť iba tu. Roláda je ľahkým zákuskom, po ktorom vám určite nebude ťažko. Dopriať si toto pokušenie musia i tí, ktorí si držia svoju líniu, pretože to stojí za to.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 00:08