StoryEditor

Demokracia ešte nie je plnoletá, tvrdí Robert Fico

Hoci má demokracia 18 rokov, nie je ešte plnoletá. V súvislosti s výročím nežnej revolúcie to včera vyhlásil predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico. "Bohužiaľ, nie je, máme množstvo defektov," povedal v relácii Českej televízie Otázky Václava Moravca, v ktorej diskutoval s českým premiérom Mirkom Topolánkom. Poukázal najmä na sociálne nerovnosti. "Máme slobodu pohybu, ale keď má niekto zárobok 8- či 9-tisíc korún, tak ťažko tú slobodu pohybu využíva."
Fico sa v sobotu nezúčastnil na žiadnych spomienkových podujatiach, ktoré boli venované výročiu 17. novembra. Jeho hovorkyňa Silvia Glendová na otázku HN, ako oslávil tento sviatok, povedala: "Premiér bol v Čechách na svadbe svojho priateľa a kolegu pána Paroubka."
Ešte v piatok premiér vydal v TASR vyhlásenie, podľa ktorého si vláda "so všetkou úctou pripomína 18. výročie začiatku pohybu slovenskej spoločnosti k demokratizácii a nastoleniu ozajstnej slobody, ktorý sa začal v Bratislave 16. novembra 1989 a výslednú podobu odporu získal 17. novembra 1989 v Prahe". Novembrová nežná revolúcia bude podľa neho pre Slovákov opakovane symbolizovať dva atribúty -- demokraciu a národnú slobodu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 02:34