StoryEditor

Kvalitu hľadajte na zámku

13.07.2009, 00:00

Topoľčianky zatiaľ nepatria k najznámejším, ani k najnavštevovanejším turistickým cieľom. Cestovný ruch tu zatiaľ korene príliš hlboko nezapustil. Tomu zodpovedá i ponuka ubytovacích zariadení, ktorých počet a kvalita sa nedajú ani zďaleka porovnávať so známejšími destináciami v horských oblastiach či kúpeľných mestách. Napriek relatívne slabej ponuke si však na svoje príde každý záujemca o nocľah -- či už ide o radového milovníka pešej turistiky, alebo náročnejšieho návštevníka, ktorý je zvyknutý na vyšší štandard.

Jednoznačne najkvalitnejšie ubytovanie nájdete priamo na zámku v Topoľčanoch. K dispozícii sú izby s výhľadom do udržiavaného anglického parku, vybavené nábytkom v historickom štýle, ale i televízorom a ďalšími vymoženosťami modernej techniky. Zariadenie má až 37 izieb a množstvo seminárnych a konferenčných priestorov, takže je vhodné i na rôzne firemné akcie, spoločenské podujatia, svadby a podobne.

Ak chcete bývať priamo v centre Topoľčianok, odporúčame hotel Národný dom, z ktorého je iba na skok do neďalekého Národného žrebčína. V hoteli si môžete požičať horský bicykel a vyraziť na cyklotúru do okolitých lesov. Iba o niekoľko metrov ďalej nájdete penzión Gazdovský dvor, kde za ubytovanie v slušne zariadených dvojlôžkových izbách zaplatíte okolo 26 eur. Pre návštevníkov, ktorí majú hlbšie do vrecka, je najvhodnejším riešením turistická ubytovňa Tatran s kapacitou 60 lôžok. Nachádza sa hneď vedľa miestneho športového centra, kde si môžete zahrať futbal, zabehať na atletickej dráhe alebo zájsť do fitnescentra.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:57