StoryEditor

Vymkol sa Matovičov boj kontrole? Skupina policajtov má cez univerzálnych svedkov manipulovať veľké kauzy

31.05.2021, 00:00
Príslušníci NAKA sa spolu s prokurátormi cítia zastrašovaní. Sami sa však oficiálne vyjadrujú k veciam, ktoré sú predmetom vyšetrovania.

Jedna z reštaurácií sídliaca v známom bratislavskom komplexe Tri veže je už roky obľúbeným miestom stretávania zaujímavých, ba aj dôležitých ľudí. A to nielen kvôli údajne chutnej kuchyni.

Jej výhodou je i skutočnosť, že hoci sa zákazníci v interiéri usadia ku ktorémukoľvek stolu, majú istotu zachovania anonymity pred pohľadmi zvedavcov z ulice. Inými slovami, aj keby okoloidúci veľmi chceli zistiť, čo sa vnútri deje, nemajú šancu.

Vo výhľade im totiž z jednej strany bránia závesy, z druhej málo priehľadné sklo. Zrejme práve preto spomínané zariadenie v minulosti využívali na uzatváranie rôznych nelegálnych kšeftov aj bývalí vysokopostavení funkcionári, ktorí aktuálne čelia vážnym obvineniam. Pravidelne odtiaľ údajne „úradoval“ najmä exriaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Naznačovať to má i esemeska, ktorú pred pár dňami zverejnil bývalý premiér Robert Fico. Chcel tým naznačiť, že niekoľko príslušníkov polície s podporou prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry manipuluje vyšetrovanie závažných káuz spojených s bývalými nominantmi strany Smer-SD na vysokých postoch.

Videl, či nevidel?
Esemeska pochádza z vlaňajšieho augusta a vymeniť si ju mali členovia špeciálneho tímu, ktorý rozpletá trestnú činnosť ľudí zadržaných v rámci akcií Očistec, Božie mlyny či Judáš. Fico tvrdil, že vyšetrovateľ Ján Čurilla správou inštruoval operatívca, ako má viesť výpoveď istého obvineného. Najlepšie vraj tak, aby sa jeho verzia určitej udalosti zhodovala s výpoveďou iného obvineného. Spomínaný vyšetrovateľ existenciu predmetnej správy potvrdil, odkázal však, že s ňou nemohol nikoho manipulovať, keďže bola zaslaná dva dni po výsluchoch. Správa bola podľa neho určená len operatívcovi, ktorý na prípade pracoval. Okrem iného sa v nej písalo, ako jeden mafián vypovedá, že viezol druhého ma...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 02 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 03 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 04 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 05 - Modified: 2024-04-03 15:55:21 - Feat.: - Title: Výbor žiada pravidelnú správu o vyšetrovaní kauzy Rozuzlenie. Šutaj Eštok hovorí o ovplyvňovaní volieb
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 05:28