StoryEditor

Anketa: Podľa čoho ste si vyberali vysokú školu?

03.02.2009, 23:00

Alena Škutchanová, Jesseniova lekárska fakulta v Martine
Veľmi dlho som na ňu chcela ísť, okľukou cez dve iné vysoké školy. Túto školu milujem. Dlho som túžila ísť na medicínu, no v chémii som nebola dobrá. Išla som preto najskôr na dve vysoké školy, kde odo mňa chémiu nechceli. Popri nich som sa tú chémiu doučila na prijímačky. Martinská lekárska fakulta je hodnotená ako najlepšia na Slovensku z troch lekárskych fakúlt. Ľudia s ňou majú dobré skúsenosti a zavážilo aj to, že sídli v blízkosti môjho bydliska.

Monika Jelušová, Fakulta masmediálnej komunikácie, UCM Trnava
Školu som si vybrala podľa toho, čo som v živote chcela robiť. Mojím snom bolo pracovať v elektronickom, nie tlačenom médiu. Prijímačky som robila aj na žurnalistiku v Nitre, pre istotu. V maturitnom ročníku k nám chodili psychologičky a radili nám, na čo máme predpoklady. Rozprávala som sa aj so staršími spolužiakmi, ktorí v Trnave začali študovať. Neskôr som síce zistila, že pracovať v médiách sa dá aj bez toho, aby som vyštudovala školu. Tá ma však naštartovala na tú prácu, ktorú robím.

Rasťo Janák, Fakulta informatiky, Žilinská univerzita
Rozhodoval som sa podľa svojich záujmov. Študujem počítačové inžinierstvo, čo ma bavilo a tento odbor má aj dobré uplatnenie. Mal som viac prihlášok, aj mimo Slovenska, no Žilinu som uprednostnil kvôli konzervatóriu, keďže sa orientujem aj hudobne. Paradoxne, prijali ma na všetky školy bez prijímačiek a v Žiline ako jedinej som ich musel absolvovať. Školu mi odporučili tiež kamaráti, ktorí na nej študovali a nejaké informácie som si zisťoval aj na internete. S výberom som spokojný.

Zuzana Luptáková, Fakulta manažmentu, UK Bratislava
Počula som dobré referencie o fakulte, ktoré hovorili o zaujímavých predmetoch a dobrom spôsobe výučby, keď sa aj študent na seminároch dostane k slovu. Ekonómia ma zaujala ešte na strednej škole a pri výbere vysokej školy som si povedala, že manažment je jej blízky. Popravde, ani som veľmi nevedela, na akú inú školu by som išla. Nevedela som si seba predstaviť v elektrotechnike alebo technike. Manažment bol taký všeobecný. Pred výberom školy som sa s nikým neradila. Od výberu ma neodradilo ani to, že ju vyštudovalo veľmi veľa ľudí.

Vladimír Vatolík, Univerzita veterinárneho lekárstva Košice
Vedel som, že to bude škola, na ktorej sa študuje biológia a chémia. Mohol som si vybrať medzi veterinou, medicínou a farmáciou. Prvé prijímačky sa konali na tejto škole a keď ma na ňu zobrali, už sa mi nechcelo ísť na ďalšie. Odporučil mi ju aj jeden známy, ktorý ma viac-menej nahovoril. Teraz som spokojný.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. apríl 2024 18:26