StoryEditor

Fico povedal, prečo žiada prítomnosť Pčolinského v parlamente. Zrazu sa všetci boja, tvrdí

26.05.2021, 11:04
Autor:
TASRTASRmahomaho
Predseda Smeru Robert Fico očakáva od šéfa parlamentu Borisa Kollára, že bude nekompromisný.

Predseda Smeru-SD Robert Fico žiada, aby bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský prišiel na utajované rokovanie parlamentu, ktoré sa týka stretnutia najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS.

Pčolinský je momentálne vo väzbe. Ficov procedurálny návrh v Národnej rade prešiel. 

"Padlo rozhodnutie, že Národná rada si želá prítomnosť bývalého riaditeľa SIS Pčolinského. Toho Pčolinského, ktorého dali do basy, aby ho umlčali," hovorí Fico.

Rokovanie mimoriadnej schôdze má byť podľa neho prerušené dovtedy, kým Pčolinského neprivezú. Od šéfa parlamentu Borisa Kollára očakáva, že bude nekompromisný a bude trvať na prítomnosti bývalého riaditeľa tajnej služby. 

"Je mimoriadna schôdza, ktorá hovorí o skorumpovanom systéme. Chceme človeka, ktorý to naštartoval. Pčolinský poslal správu, Pčolinský nie je zbavený mlčanlivosti, Pčolinský podal trestné oznámenie," vysvetľuje Fico.

"Chápem, že ho tu nechcú, lebo bude môcť niečo povedať. Aby sa mu chudákovi niečo po ceste nestalo, aby nedostali defekt," tvrdí šéf Smeru.

"Prítomnosť Pčolinsého na schôdzi Národnej rady musí dať základ tomu všetkému, čo sa tu deje," hovorí a dodáva, že exšéf SIS by mal dostať možnosť brániť sa. 

Národná rada musí mať podľa neho informácie od Pčolinského k dispozícii. "Zrazu sa všetci boja, že tu príde," zdôraznil.  

"Chceme, aby tu prišiel na dve, tri hodinky a porozprával, čo vie," dodal. 

Podľa predsedu parlamentu Kollára je nemožné, aby na utajované rokovanie parlamentu doviedli z väzby Pčolinského.

"Ja si viem predstaviť všetko, aj toto si viem predstaviť, ale myslím si, že je to nemožné," povedal Kollár. Hoci Pčolinský na predmetnom tajnom rokovaní v SIS nebol, mal by podľa Kollára k tomu čo povedať.

Naznačil, že vynesenie informácií z rokovania a o priebehu schôdze by mohlo byť porušenie zákona.

Kollár v súvislosti s hlasovaním o návrhu na privezenie exšéfa SIS poznamenal, že plénum si môže odsúhlasiť čokoľvek.

Na margo mimoriadnej schôdze dodal, že bude pokračovať až do prerokovania jej jediného bodu a skončí sa po vystúpení všetkých, ktorí sa chceli do diskusie zapojiť.


01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:18