StoryEditor

Heger potvrdil stretnutie špičiek štátu na pôde SIS. Priblížil, čím sa zaoberali

21.05.2021, 14:39
Autor:
TASRTASRmahomaho
Predseda vlády povedal, že rokovanie bolo prospešné a nevylúčil, že by sa stretnutie v podobnom formáte uskutočnilo aj v budúcnosti.

Premiér Eduard Heger potvrdil, že pondelkové stretnutie špičiek štátu na pôde SIS sa konalo z jeho iniciatívy. 

Stretnutie bolo podľa neho pracovné a uskutočnilo sa preto, aby sa najvyšší ústavní činitelia a predstavitelia štátu oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách, ktoré SIS už predtým poskytla zúčastneným.

"V tejto súvislosti je potrebné odmietnuť špekulácie, že rokovanie sa týkalo bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského alebo živých prípadov, ktoré vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní," zdôraznil. 

Heger tvrdí, že rokovanie bolo prospešné a nevylúčil, že by sa stretnutie v podobnom formáte uskutočnilo aj v budúcnosti.

 "Boj s organizovaným zločinom a korupciou, ktorá zapustila u nás hlboké korene, si vyžaduje, aby každá štátna inštitúcia, dôsledne plnila svoje úlohy vymedzené zákonom a aby vedúci predstavitelia v týchto inštitúciách, v súlade so svojimi kompetenciami, navzájom spolupracovali," uviedol. 

Podobne ako premiér sa včera o stretnutí vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Vylúčila, že by bol predmetom rokovaní prípad exšéfa SIS Pčolinského. Na schôdzke sa podľa nej nepreberali ani žiadne "živé prípady", ktoré aktuálne riešia orgány činné v trestnom konaní.

O stretnutí, na ktorom sa malo zúčastniť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov, informoval vo štvrtok  Denník N.

Témou malo byť podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované, v tejto súvislosti sa mal spomínať aj prípad exšéfa SIS Pčolinského.

01 - Modified: 2024-04-18 15:14:18 - Feat.: - Title: V Afrike zadržaný exsiskár Beňa: Dostal lieky aj jedlo. O pár týždňov má svedčiť v prípade Pčolinský 02 - Modified: 2024-04-18 07:39:21 - Feat.: - Title: V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňu 03 - Modified: 2024-04-12 05:48:44 - Feat.: - Title: Kritiku na voľbu Gašpara zahraničné služby neriešia. Českí tajní: Vzájomná dôvera je pre spoluprácu zásadná 04 - Modified: 2024-04-05 12:24:58 - Feat.: - Title: Keď Slovensko je pre teba nekonečné pieskovisko 05 - Modified: 2024-03-22 09:29:53 - Feat.: - Title: Žilinka sa ohradil voči kritike: V trestných veciach exšéfa SIS Pčolinského som nikdy osobne nekonal
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:55