StoryEditor

Heger vstúpil do sporu Matoviča so Sulíkom: Patrí to za zatvorené dvere, ľudia musia poznať až výsledok

20.05.2021, 15:02
Autor:
lmlmTASRTASR
Eduard Heger tvrdí, že opatrenia, ktoré boli zahrnuté do štátneho rozpočtu, pochválil aj samotný Medzinárodný menový fond.

Do sporu medzi ministrom financií Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom vstúpil premiér Eduard Heger. V stanovisku uviedol, že takáto diskusia patrí za zatvorené dvere koalície a občania by sa mali dozvedieť až o konečnom výsledku.

​"Na druhej strane sme pestrá koalícia a je bežné, že vedieme diskusie o rôznych obsahových sporoch. Avšak tu treba povedať, že novela rozpočtu je nevyhnutná. Je to naozaj technická vec a preto si myslím, že takáto verejná diskusia vôbec nebola potrebná," povedal vo videu Heger.

Tvrdí, že opatrenia, ktoré boli zahrnuté do štátneho rozpočtu, pochválil aj samotný Medzinárodný menový fond. "Pochválil nás za opatrenia, ktoré sme v boji proti korone zaviedli," skonštatoval premiér.

Heger zdôraznil, že potrebujeme tie opatrenia v rozpočte v najbližších dňoch v parlamente schváliť.

​"Verím tomu, že aj diskusia medzi jednotlivými aktérmi bude konštruktívna a že sa nebude nejako zdržovať tento proces, pretože potrebujeme ľuďom tú pomoc poskytovať naďalej," uzavrel Heger.

Šéf SaS Richard Sulík razantne nesúhlasí s navýšením rozpočtu o 3,4 miliardy eur. Tvrdí, že sú tam aj zahrnuté veci, ktoré nesúvisia s bojom proti pandémii.

Nevyhnutným minimom zvýšenia deficitu rozpočtu je podľa jeho slov suma 1,626 miliardy eur.

​Podľa Sulíka nie je pravdivé tvrdenie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), že SaS si "zobrala firmy a občanov za rukojemníkov". SaS nie je podľa neho principiálne proti zvýšeniu dlhu.

"Rozumieme, že je nutné tento rozpočet upraviť, zvýšiť deficit. Súhlasíme so zvýšením dlhu. Súhlasíme s tým, aby všetky položky, ktoré sa týkajú priamo covidu, pandémie, kompenzácií, vakcín aj testovania, aby toto bolo predmetom zvýšenia. Máme však otázky," zdôraznil.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:13