StoryEditor

Matovič reaguje na exšéfa NAKA: So spojením Makóa a SIS nemám nič spoločné

19.05.2021, 11:22
Autor:
TASRTASR
V trestnom oznámení mal Branislav Zurian uviesť aj to, že presun Makóa do SIS riešil aj bývalý premiér Igor Matovič.

Bývalý predseda vlády a súčasný minister financií Igor Matovič (OĽANO) odmietol, že by intervenoval za presun bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) Ľudovíta Makóa do SIS. "Nemám s tým nič spoločné," uviedol pred novinármi pred stredajším rokovaním vlády.

​"Bol som len informovaný, že odchádza z KUFS do SIS," povedal Matovič. Tvrdí, že medializované informácie prinášajúce stanovisko bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana zatiaľ nečítal.

Topky.sk v stredu informovali, že Zurian vo februári podal na bývalého námestníka SIS a kajúcnika Borisa Beňu trestné oznámenie za krivé obvinenia a krivú výpoveď. Podnet sa mal týkať výpovedí Beňu, podľa ktorých Zurian vynášal tajné informácie.

V trestnom oznámení mal Zurian uviesť aj to, že presun Makóa do SIS riešil aj bývalý premiér.

Beňa mu to mal vysvetliť slovami, že "premiér ho potreboval bez problémov a v tichosti, bez kriku dostať z funkcie od Hegera z Kriminálneho úradu finančnej správy, a tak ich požiadal, aby ho zobrali do SIS. Neskôr mal ísť robiť do Budapešti. Že bol taký barter, aby dobrovoľne uvoľnil miesto riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy".

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 13:53