Premiér Igor Matovič opätovne vyzval Richarda Sulíka, aby rezignoval z funkcie ministra hospodárstva.TASR
StoryEditor

Anketa Homofób roka: Medzi nominovanými sú Matovič, Sulík či Šofranko

17.05.2021, 09:22
Autor:
mahomaho
Víťazmi predchádzajúcich ročníkov sa stali Štefan Harabin, Marian Kotleba či Anna Záborská.

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv a Dúhové Slovensko zverejnili nominácie v ankete Homofób roka. 

Urobili tak pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homofóbii a transfóbii.

Medzi nominovanými sú minister financií Igor Matovič, minister hospodárstva Richard Sulík, šéf rezortu obrany Jaroslav Naď, šéf Smeru Robert Fico a koaličná poslankyňa za OĽaNO Mária Šofranko.

„Do hlasovania o víťazovi sa môže zapojiť každý a každá na webstránke ludskeprava.sk/homofob a to až do pondelka 5. júla. Ani pandémia žiaľ verejne známym osobám nebráni šíriť nenávisť, tak aspoň takýmto spôsobom chceme povedať, že LGBT ľudí si vážime a ľudské práva nás zaujímajú,“ uviedla Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv.

Víťazmi predchádzajúcich ročníkov sa stali Štefan Harabin, Marian Kotleba či Anna Záborská.

"Cenu si ako prvý a zatiaľ jediný prevzal bývalý predseda Národnej rady Andrej Danko, ktorý po stretnutí so zástupcami mimovládnych organizácii zmiernil svoje vyjadrenia voči LGBT menšine," hovoria organizátori. 

Nominácie:

Minister obrany Jaroslav Naď: “Som za registrované partnerstvá, ale nie pre homosexuálov.”

Predseda Smeru Robert Fico: “Duchovná obroda slovenského národa je dôležitejšia ako fyzické potreby homosexuálov.”

Volebná líderka OĽaNO Mária Šofranko: "Samozrejme neodcudzujem ani nesúdim ľudí rovnakého pohlavia, ale tradičná rodina je základ.”

Minister hospodárstva Richard Sulík: “Sme za registrované partnerstvá, nie sme za manželstvá homosexuálnych párov a sme proti adopciám detí homosexuálnymi pármi… Ja nepovažujem za diskrimináciu, keď oni si nesmú adoptovať dieťa. Dieťa má právo na to, aby vyrastalo v štandardnej rodine…”

Minister financií Igor Matovič: “Peťko, prosím, podpíš to Robkovi, nerob drahoty. ... Šup, šup, mucko.”

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:47