StoryEditor

Hlas obvinil Mičovského, že mal dať dotáciu svojmu poradcovi. Agrorezort hovorí o zlomyseľnosti

11.05.2021, 10:25
Autor:
mahomaho
Hlas vyzval premiéra Eduarda Hegera, aby ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského odvolal.

Strana Hlas-SD tvrdí, že minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský dal pred Vianocami občianskemu združeniu svojho poradcu dotáciu 20-tisíc eur.

Dotáciu malo dostať združenie Včelársky ekologický spolok, v ktorom má pôsobiť poradca ministra Michal Bizoň. 

Hlas vyzýva na odvolanie

„Mičovský z OĽaNO sa na ministerskej stoličke správa ako Santa Klaus, ktorý rozdáva darčeky „svojim ľuďom“. Nie však zo svojho, ale z peňazí daňových poplatníkov," hovorí poslanec Róbert Puci.

Hlas tvrdí, že Mičovský dal dotáciu združeniu na propagáciu vlastnej činnosti.

"Ide tak o jasnú podporu podnikateľských aktivít spolku, čo je nekalá štátna pomoc a znevýhodnenie ostatných včelárskych organizácií, ktoré sa na Slovensku zaoberajú ekologickým včelárstvom. Občianske združenie poradcu ministra OĽaNO pritom nemá zverejnené ani stanovy a nevyužíva ani transparentný účet," dodáva strana. 

Hlas vyzval premiéra Eduarda Hegera, aby ministra Mičovského odvolal. "Z bielej vrany sa totiž za rok stala čierna straka,“ hovorí Puci. 

Celú dotáciu vrátili, tvrdí rezort

Agrorezort v reakcii pre HN uviedol, že dotácia nebola určená pre poradcu, ale pre Včelársky ekologický spolok na vytvorenie projektu Úle na trenčianskom hrade, ktorý mal slúžiť na vzdelávanie.

"Úle sa však podarilo občianskemu združeniu umiestniť a vybudovať na základe vlastných aj sponzorských príspevkov," povedal hovorca rezortu Daniel Hrežík.

Podľa neho združenie plánovalo v rámci dotácie realizovať ďalšie vzdelávacie akcie, ale kvôli pandémii sa mu ich nepodarilo zorganizovať. 

"A tak občianske združenie vrátilo celú dotáciu ešte začiatkom apríla späť ministerstvu," hovorí Hrežík. Tvrdí, že rezort aj združenie postupovali transparentne a bez pokusu o ponechanie si finančných príspevkov. 

"Zlomyseľnosť tejto politickej strany je poľutovaniahodná," uviedol na adresu Hlasu. 

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:04