ZdN, Pavol Funtál
StoryEditor

Letanovská odchádza zo Za ľudí a kritizuje Remišovú: Pohár pretiekol, už nebude konať v mojom mene

08.05.2021, 15:13
Autor:
TASRTASRmahomaho
Andrea Letanovská vyčíta Veronike Remišovej aj jej postoj pri dianí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

Bývalá poslankyňa Andrea Letanovská vystúpila zo strany Za ľudí. Tvrdí, že strana nenaplnila potenciál byť reprezentantom slušnosti, odbornosti a kultivovanej politiky. 

Podľa nej to bolo čiastočne aj preto, že predsedníčka Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany Andreja Kisku. 

"V celom jej pôsobení bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva, kulminovala počas koaličnej krízy zo začiatku marca tohto roku," uviedla na adresu Remišovej.

Kritika kvôli Kolíkovej

Letanovská vyčíta Remišovej aj jej postoj pri dianí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Hovorí, že sa predsedníčka strany sa jej zastala len veľmi vlažne a neskoro. 

"Akoby nútene a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom. Všetkým, ktorým Mária Kolíková stúpila na otlak," píše Letanovská an sociálnej sieti. 

"A práve táto skutočnosť je pre mňa úplne poslednou kvapkou v pohári. Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene. Preto odchádzam," dodala. 

Stranu Za ľudí mrzí, že Letanovská odchádza práve v čase, keď strana a ministerka Kolíková čelia najväčším útokom zo strany opozície.

"Predsedníčka strany Veronika Remišová do ničoho neinvestovala toľko energie v rámci koalície ako do presadzovania agendy v oblasti spravodlivosti, aj keď medzi koaličnými partnermi to nebolo jednoduché. Andrei Letanovskej prajeme v jej ďalšom pôsobení veľa úspechov," uviedli v stanovisku.

Nejde o prvý odchod zo strany

Letanovská sa po voľbách dostala do parlamentu ako náhradníčka za Vladimíra Ledeckého.

Ten však na konci marca odišiel z funkcie štátneho tajomníka a vrátil sa do poslaneckej lavice. Letanovskej tak mandát v Národnej rade zanikol na začiatku apríla. 

Stranu Za ľudí už už pred nedávnom opustili dvaja poslanci. Tomáš Valášek skončil po dovoze Suptnika a neskôr vstúpil do Progresívneho Slovenska. 

Po kritike vlády Igora Matoviča odišiel aj Miroslav Kollár, ktorý sa pridal k strane Spolu. 

01 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 02 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 03 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 04 - Modified: 2024-03-14 19:50:03 - Feat.: - Title: Raši reaguje na Remišovú. Odmieta, že by podujatie rezortu slúžilo na prezentáciu Pellegriniho 05 - Modified: 2024-03-12 10:37:15 - Feat.: - Title: Remišová: RTVS má byť po novom slúžkou vládnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:44