StoryEditor

Hajzlíci, brzdy a psychopati. Kotlebovský primátor premenil okresné mesto na Fekišovce

09.05.2021, 00:00
Primátor sa na niektorých schôdzach priamo pred kamerami priznáva k porušovaniu zákona.

Až do januára 2019 veľká časť národa ani len netušila, že na východe Slovenska, v okrese Sobrance, leží dedinka Fekišovce. To sa však zmenilo v priebehu pár hodín.

Postaralo sa o to video zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktorého ústrednou postavou bola starostka Miloslava Fedorová. Pozornosť verejnosti upútal spôsob, akým viedla schôdzu.

Organizácia Transparency International a Združenie miest a obcí Slovenska ho označili za neštandardný a správanie starostky za nedôstojné. Zhodli sa tiež, že jej konanie je v rozpore so zákonom o obecnom zriadení. Fedorová sa napokon za svoje správanie ospravedlnila.

Dedinka s troma stovkami obyvateľov však nie je jediná, ktorej rokovania stoja za zhliadnutie. „Občania sa na každé z nich tešia, pretože je to čistá komédia,“ opísal poslanec Jaroslav Matzenauer priebeh schôdzí v Rimavskej Sobote.

Napríklad tá posledná musela byť po ostrej výmene názorov medzi primátorom Jozefom Šimkom a jeho kolegami ukončená predčasne. Časť poslancov z nej totiž jednoducho odišla. HN zisťovali, čo stojí za vyhrotenou situáciou v okresnom meste.

Slovník ako z... parlamentu
Zverejnené nahrávky zasadnutí mestského zastupiteľstva hovoria samy za seba. Na schôdzach nechýbajú zvláštne praktiky, ktorými Šimko niekedy znenazdajky prekvapí kolegov v sále. Napríklad predvlani si na jedno z jesenných stretnutí priniesol kravský zvonec. Vytiahol ho spod stola a kolegov informoval, že kým nebude k dispozícii kvalitná technika, bude sa o slovo hlásiť práve zazvonením.

Primátor sa o slovo hlási zvonením na kravský zvonec (23:57):

Výnimočné nie sú ani priznania k porušovaniu zákona, závažné obvinenia či vulgarizmy, ktorými primátor prítomných pravidelne častuje. Mestskí poslanci a členovia rimavskosobotského občianskeho združenia Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo a Jaroslav Matzenauer tvrdia, že primátor im na zasadnutiach nadáva do klamárov, hajzlíkov či psychopatov. Potvrdzuje to aj záznam z posledného aprílového rokovania.

...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-02-18 13:38:58 - Feat.: - Title: V budúcom priemyselnom parku v Rimavskej sobote našli archeológovia praveké osídlenie 02 - Modified: 2023-10-30 14:04:33 - Feat.: - Title: V lome v Rimavskej Bani chcú oživiť a zvýšiť ťažbu stavebného kameňa 03 - Modified: 2023-10-13 13:25:35 - Feat.: - Title: Najväčší zamestnávateľ v meste plánuje odísť do Rimavskej Soboty. V Hnúšti dáva prácu vyše 520 ľuďom 04 - Modified: 2023-10-18 09:00:46 - Feat.: - Title: Veľká investícia v hladovej doline dostane výdatnú dotáciu. Vláda Nemcom odklepla desiatky miliónov eur 05 - Modified: 2023-08-22 09:23:11 - Feat.: - Title: V Rimavskej Sobote pribudnú desiatky pracovných miest, otvoria nákupný park
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:28