StoryEditor

Kolíková poslancov OĽaNO nepresvedčila, obrátia sa na premiéra Hegera

07.05.2021, 17:19
Autor:
TASRTASRpebpeb
Poslanecký klub OĽaNO nepodporí odvolávanie ministerky, pretože si ctí koaličnú dohodu.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) nepresvedčila poslancov hnutia OĽaNO. Hnutie spíše všetky svoje nejasnosti a od ministerky bude žiadať vysvetlenie. Poslanci budú ešte informovať premiéra Eduarda Hegera.

Poslanecký klub však nepodporí odvolávanie ministerky, pretože si ctí koaličnú dohodu. Uviedol to predseda klubu Michal Šipoš na piatkovej tlačovej konferencii.

Rozhodne Heger

Tvrdí, že ide o závažné skutočnosti a ako protikorupčné hnutie sa nemôžu na ministrov z vlastnej koalície pozerať inak len preto, že sú členmi vlády. Verí, že Kolíková situáciu vysvetlí.

Na otázku, či chcú, aby premiér odvolal Kolíkovú, odpovedal Šipoš tým, že je to na jeho rozhodnutí.

"Všetky skutočnosti, ktoré sme zistili a ktoré sú na stole, sú také závažné, že považujeme za svoju povinnosť informovať premiéra," uviedol. Odpovede na nejasnosti od Kolíkovej by chceli čo najskôr.

"Nechceme naťahovať čas a nechceme tu hrať nejaké hry," uviedol s tým, že do konca týždňa by to chceli mať vyriešené. "Pevne verím, že ministerka všetky veci jasne vysvetlí a nebudeme sa tým musieť zaoberať," dodal.

Kolíková sa pýtala brata

Kolíková sa neobáva, že by jej v Národnej rade SR vyslovili nedôveru. Poukázala na to, že ide o návrh opozície. Naďalej nevidí konflikt záujmov pri pochybnostiach súvisiacich s prenájmom budovy, v ktorej sídli ministerstvo spravodlivosti.

Zopakovala, že na verejné obstarávanie vtedy nemala žiaden vplyv a nemohla ho nijako ovplyvniť. "Pre mňa je zložité uchopiť konflikt záujmu ohľadom verejného obstarávania, pri ktorom som nemala žiadnu možnosť vplyvu," uviedla.

​Ministerka skonštatovala, že diskusia v koalícii pokračuje. "Úprimne, nemám obavu o výsledok, samozrejme, žiadne odvolávanie nie je príjemná záležitosť," poznamenala s tým, že radšej by sa venovala odborným veciam v rezorte. Za základ demokracie však považuje aj to, aby sa o veciach diskutovalo. Za dôležitý zároveň považuje spôsob, akým sa k výsledku dostanú.

V súvislosti s pochybnosťami okolo prepojení osoby, ktorá prenajala budovu ministerstvu, uviedla, že sa na to pýtala svojho brata potom, ako sa o informácii dozvedela. "Pán Brodňan bol preňho vtedy neznáma osoba, jednoducho sa hľadali investori a on sa rozhodol investovať," ozrejmila s tým, že investícia sa mu vtedy zdala ako najmenej riziková.

01 - Modified: 2024-04-05 11:51:49 - Feat.: - Title: Kolíková poukázala na dôležitosť vypočúvania kandidátov na sudcu Ústavného súdu 02 - Modified: 2024-04-02 13:42:45 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Žiadna kampaň, len som prezentoval svoje názory. Je to donebavolajúce, reaguje Kolíková (duel) 03 - Modified: 2024-03-15 12:23:25 - Feat.: - Title: Šipoš: Na Európsku úniu už ceria zuby extrémisti, chcú ju rozobrať zvnútra 04 - Modified: 2024-03-11 15:18:39 - Feat.: - Title: Gašpar odmieta, že sa pri získaní kompetencií šéfa SIS obchádzala prezidentka 05 - Modified: 2024-03-07 17:01:05 - Feat.: - Title: Kolíková zvolá na pondelok mimoriadny výbor k SIS, aby sa Gašpar predstavil. Chce vedieť jeho ciele
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:42