TASR/Martin Baumann
StoryEditor

OĽaNO má mať problém s Kolíkovou. Hlasovať s opozíciou za jej odvolanie však nebude

07.05.2021, 13:22
Autor:
TASRTASR
Ministerka spravodlivosti odmieta pochybnosti, ktoré mali vyvstať na klube OĽANO okolo obstarávania budovy ministerstva spravodlivosti.

Hnutie OĽANO nebude hlasovať s opozíciou za odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Potvrdil to šéf klubu OĽANO Michal Šipoš. Na otázku, či budú vyzývať Kolíkovú na odchod, odpovedal, že naďalej pokračujú rokovania klubu.

"Samozrejme, nebudeme hlasovať s opozíciou, bolo by to porušenie koaličnej zmluvy. Ako protikorupčné hnutie budeme žiadať, aby sa objasnili všetky podozrenia z konfliktu záujmov a rodinkárstva," uviedol Šipoš.

Koalícia rieši opozičný návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Kolíkovej. Podporu jej deklarujú poslanci Za ľudí aj SaS.

Klub OĽANO by mal byť jediný z koalície, ktorý s podporou Kolíkovej váhal. Ministerka odmieta pochybnosti, ktoré mali vyvstať na klube OĽANO okolo obstarávania budovy Ministerstva spravodlivosti. Tvrdí, že vtedy na tento proces nemala dosah a doteraz nevedela, že je tam zapojený spoločník jej brata.

Parlament má o vyslovení nedôvery rokovať v pondelok. Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer. Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala.

Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS so spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.

Kolíková vinu odmieta

Kolíková odmietla, že by do procesu verejného obstarávania zasahovala. Pripomenula i svoje napäté vzťahy s Gálom. "Nemala som absolútne žiadny dosah na žiadne ekonomické veci, žiadne verejné obstarávanie," hovorí.

Ak je teda zrejmé, že nezneužívala funkciu, nemalo by byť podľa nej na mieste ani vyvodenie zodpovednosti.

"Tento pre mňa pseudoproblém sa objavil na poslaneckom klube OĽANO, neviem, či to bude problém v iných kluboch," dodala s tým, že už komunikovala s klubom Za ľudí aj s lídrom SaS. "Ja tu žiadny konflikt záujmov nevidím, keď ho tam niekto chce vidieť, s tým si ja nepomôžem," uzavrela.

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 11:51:49 - Feat.: - Title: Kolíková poukázala na dôležitosť vypočúvania kandidátov na sudcu Ústavného súdu 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-04-02 13:42:45 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Žiadna kampaň, len som prezentoval svoje názory. Je to donebavolajúce, reaguje Kolíková (duel) 05 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:48