Bytový komplex Bonaparte sa stal symbolom spojenia Bašternáka a špičiek Smeru. Investorom stavby bola firma REAL FORUM INVEST, s. r. o., ktorej spoločníkom bol v rokoch 2009 až 2013 Ladislav Bašternák. Bývanie v komplexe si prenajíma aj expremiér Robert Fico. Opozícia ho opakovane vyzvala, aby sa z komplexu vysťahoval. Pred Bonaparte sa v roku 2016 konali verejné protesty, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí aj politici. Komplex sa nachádza na Radvanskej ulici v Bratislave. Medzi ďalšími významnými osobnosťami, ktoré vlastnia priestory v Bonaparte, je aj bývalý minister financií Ján Počiatek.HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Bašternákov byt v Bonaparte je prázdny. Štát dražbu nerieši a Fico jeho užívanie neuviedol do majetkového priznania

27.04.2021, 20:15
Bývalá správkyňa Ivanová dostala za naťahovanie pokutu, no ani súčasný správca Sečanský zatiaľ nič konkrétne s bytom po nájomníkovi Ficovi nespravil.

Ceny nehnuteľností v hlavnom meste aj napriek covidovej kríze opäť vzrástli. A predsa sa luxusný byt, ktorý si od Ladislava Bašternáka prenajímal expremiér Robert Fico v komplexe Bonaparte, stále ešte nepredal. Ako je to možné?

Atraktívna nehnuteľnosť s nádherným výhľadom sa po odsúdení kontroverzného podnikateľa dostala do rúk štátu, ktorý ju mal ponúkať záujemcom.

Po tom, ako sa v máji roku 2019 stal Bašternákov byt súčasťou konkurznej podstaty, sa Robert Fico spolu s manželkou Svetlanou rozhodli z neho odsťahovať. No kompetentní sa s jeho predajom veľmi neponáhľajú. 

Len jedna dražba
Práve apartmán v Bonaparte je jedinou nehnuteľnosťou, ktorá je v súčasnosti písaná na odsúdeného biznismena. Ten totiž svoje majetky previedol na blízku rodinu ešte pred odklepnutím verdiktu súdu.

Bašternáka v roku 2019 odsúdili na päť rokov za pýtanie si ilegálnych miliónových vratiek a krátko na to prišiel na rad aj jeho majetok.

No a práve honosný Bašternákov byt, ktorý v tom čase ešte obýval Robert Fico, prep...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:00