StoryEditor

Odídenec zo Za ľudí Kollár vstupuje do Spolu. Situácia sa po rekonštrukcii vlády veľmi nezmenila, tvrdí

20.04.2021, 10:25
Autor:
TASRTASR
Miroslav Kollár odišiel zo strany Za ľudí po kritike vlády Igora Matoviča.

Poslanec Národnej rady a primátor Hlohovca Miroslav Kollár vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu.

Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Kollár sa dostal do parlamentu ako člen strany Za ľudí, ktorej bol aj podpredsedom.

Z koalície i zo strany odišiel vo februári po kritike vlády a vtedajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) za zvládanie pandémie.

Kollár pripomenul dôvody svojho odchodu z koalície. "Každý deň som ako primátor okresného mesta videl reálne dosahy tohto chaotického vládnutia," poznamenal a kritizoval neefektívne riadenie boja s pandémiou.

Situácia sa podľa neho ani po rekonštrukcii vlády veľmi nezmenila. Skonštatoval, že k strane Spolu sa pridal aj preto, že "bez veľkých rečí" prinášala riešenia v teréne.

„Verím, že populistov neporazíme tým, že budeme snažiť kričať hlasnejšie, mať ešte uletenejšie vyhlásenia a ešte ľúbivejšie sľuby. Populistov môžeme poraziť iba tým, že budeme obetavo brániť pravdu, že budeme poctivo pracovať a dôrazne vyžadovať návrat slušnosti a rešpektu do politiky. Strana SPOLU si vybrala túto cestu a ja jej chcem v tomto zápase o budúcnosť krajiny i slovenskej politiky pomôcť,“ tvrdí Kollár

Kollár v auguste minulého roka kandidoval za šéfa Za ľudí. Predsedníčka Veronika Remišová jeho odchod vo februári okomentovala tým, že k tomuto kroku smeroval, odkedy prehral v boji o predsedu strany. Tvrdila tiež, že sklamal svojich voličov.

Okrem Kollára odišiel z koalície a strany Za ľudí aj poslanec Tomáš Valášek. Ten nedávno oznámil svoj vstup do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska.

01 - Modified: 2023-07-22 09:23:50 - Feat.: - Title: Fico hovorí o potrebe dofinancovať samosprávy, Demokrati o kampani Smeru 02 - Modified: 2023-07-03 08:13:25 - Feat.: - Title: Za predsedu novej strany Spájame Občanov Slovenska zvolili Mariana Kollára, vo voľbách nekandiduje 03 - Modified: 2023-04-20 10:09:13 - Feat.: - Title: Zásadná reforma sa nezvykne ohlasovať v závere volebného obdobia, tvrdia Demokrati 04 - Modified: 2023-03-31 10:09:42 - Feat.: - Title: Poslanci Národnej rady odmietli novelu zákona, posilnila by tlak na verejných funkcionárov v poskytovaní informácií 05 - Modified: 2023-03-09 17:03:01 - Feat.: - Title: Demokrati nie sú druhé OĽANO. S hnutím Matoviča sa spájať nebudú, tvrdí Miroslav Kollár
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 16:39