TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Smer nebude tolerovať zlodejiny, tvrdí Fico. Pripravuje sa na odvolávanie Hegerovej vlády

07.04.2021, 14:37
Autor:
mahomaho
Ak vláda neodpovie na otázky o testoch a Sputniku, Smer začne zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery vláde.

Od vymenovania vlády Eduarda Hegera prešiel necelý týždeň, opozícia však už hovorí o možnom odvolávaní kabinetu. 

"Ak nevysvetlia škandalózne zlyhania okolo Sputnika V a testov, ideme do odvolávania Hegerovej vlády," uviedol predseda Smeru Robert Fico.

"Matovič privítal na letisku v Košiciach 200 tisíc vakcín Sputnik V, nikto nevie, koľko to stálo, kto to platil, kde je zmluva a čo s vakcínami bude. A nikoho to netrápi. Mňa sa ale novinári budú každý deň pýtať, či som plával v bazéne,“ hovorí bývalý premiér. 

Fico tvrdí, že ak by boli škandály s nákupom testov a vakcín v Smere, tak by mu "novinári viseli na krku 24 hodín denne a organizovali s americkou ambasádou protivládny puč."

Dianie okolo vakcíny Sputnik označil Fico za divadlo. Ak funguje v iných krajinách, je podľa neho neakceptovateľné nechať zbytočne zomierať ľudí. 

Tvrdí, že ide o ideologicky motivovaný ošiaľ proti ruskému produktu. 

Podľa Fica je však potrebné odpovedať na otázky, ako prebiehalo verejné obstarávanie či kto podpisoval zmluvu.

„To snáď  nemyslí vláda vážne, že tieto informácie mieni zatajovať. Je zrejmé, že opäť ide o totálny amaterizmus a Boh vie, čo ešte všetko za tým zo strany vlády Hegero-Matoviča," poznamenal šéf Smeru.

Podľa Fica musel Heger ako minister financií o nákupe Sputnika vedieť. Dodáva tiež, že minister zdravotníctva by sa nemal vyhovárať na to, že je nový. 

"Rukáv si nenechal odtrhnúť, keď ho do vlády nominovali a nesie plnú zodpovednosť za svoj rezort od prvej sekundy, čo prevzal menovací dekrét,“ uviedol na adresu nového šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského.

Ak vláda na otázky o testoch a Sputniku neodpovie, Smer začne zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery vláde.

"Smer-SD nebude tolerovať tieto zlodejiny a neuveriteľnú hlúposť Hegerovej vlády," dodal Fico.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 03 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových 05 - Modified: 2024-04-22 10:05:19 - Feat.: - Title: Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Vytvára sa pocit, že Machaj, Jančkárová a Makara sú nenahraditeľní
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:26