StoryEditor

Naď ocenil prácu generála Lengvarského. Zdravotníctvo získa špičkového odborníka, tvrdí

30.03.2021, 12:55
Autor:
TASRTASR
Zároveň priznal, že ak sa Lengvarský stane ministrom bude vnímať radosť a starosť zároveň.

Generál Vladimír Lengvarský súhlasil s tým, aby bolo jeho meno navrhnuté na vymenovanie za ministra zdravotníctva. Či sa novým šéfom zdravotníctva stane je na rozhodnutí nového premiéra a prezidentky.

Pred stredajším rokovaním vlády, predchádzajúcom podaniu demisie súčasného premiéra Igora Matoviča (OĽANO), to uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Zároveň priznal, že ak sa Lengvarský stane ministrom bude vnímať radosť a starosť zároveň. "Bude mi ľúto, že odchádza z čela Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, kde odviedol výbornú prácu a musel prijať ťažké rozhodnutia, pri ktorých preukázal manažérske i ľudské kvality," povedal Naď.

"Budem však veľmi rád, že Slovensko získa takéhoto špičkového odborníka na čele ministerstva," dodal.

V rámci výmeny na poste premiéra a posledného rokovania pod vedením Igor Matoviča priznal, že zmena sa zrejme nezaobíde bez emočného momentu. "Hlavné však je, a to ma teší, že vláda bude pokračovať a že nejde ani tak o odchody, ale skôr výmenu na niektorých postoch," dodal.

To, že by odchod Matoviča z postu šéfa exekutívy mal spôsobiť vnútorné pnutie v poslaneckom klube OĽANO považuje za nepravdepodobné. "V klube sme jednotní, mali sme veľmi dobrú diskusiu, v ktorej bolo cítiť u niektorých sklamanie, že Igor Matovič už nebude premiér, ale vnímam jednotu medzi nami," dodal Naď.

V rámci zmien vo vláde mu bude chýbať Milan Krajniak, ktorý potvrdil, že po demisii sa opätovne nebude uchádzať o kreslo ministra práce. "Nepoznám presne dôvody jeho rozhodnutia, ľudsky mi však bude chýbať," povedal minister obrany vyzdvihujúc spoluprácu s Krajniakom vo vláde.

01 - Modified: 2024-04-18 15:00:32 - Feat.: - Title: Druhá fáza zatvárania pohotovostí sa blíži. V hre je stále aj skrátenie ordinačných hodín 02 - Modified: 2024-04-11 14:33:49 - Feat.: - Title: Dôležitú vyhlášku Dolinková nezmení, ambulancie sú nespokojné. Niektoré pýtajú od pacientov vyššie poplatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 04 - Modified: 2024-04-03 08:00:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho ministerka zrušila kritizované štandardné postupy pre trans osoby z dielne bývalej vlády. Neboli dostatočne zdôvodnené, tvrdí 05 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 08:05