StoryEditor

Hanbím sa, že to tak dlho trvá, hovorí Remišová. Pomenovala sporné body pri rokovaniach

24.03.2021, 10:19
Autor:
klklTASRTASR
Veronika Remišová tvrdí, že rokovania o štvorkoalícii budú pokračovať aj po tom, čo ministri za SaS podali demisiu.

Vicepremiérka Veronika Remišová vyzvala šéfa SaS Richarda Sulíka a premiéra Igora Matoviča na to, aby sa dohodli na vyriešení koaličnej krízy. 

"Stojí a padá to na dohode Richarda Sulíka a Igora Matoviča," povedala v stredu po rokovaní vlády.

Verí, že sa koaliční lídri dohodnú. Strana Za ľudí by bola podľa nej najradšej, keby pokračovala štvorkoalícia. 

"Nemôže to byť plus mínus o jednom ministerskom kresle," povedala Remišová.

Hry, ktoré hazardujú s krajinou

"Osud Slovenska nemôže stáť na tom, kto bude vo vláde a či bude jeden vo vláde, keď tam nebude druhý," hovorí Remišová s tým, že ide o hry, ktoré hazardujú s krajinou.

"Ja sa za to hanbím, že to tak dlho trvá," dodala. Rokovania podľa nej nestroskotali, ale stále pokračujú.

"Verím, že prekonajú svoje egá a nakoniec sa dohodnú," dodala šéfka Za ľudí.

Sporné body

Tvrdí, že rokovania o štvorkoalícii budú pokračovať aj po tom, čo ministri za SaS podali demisiu.

Sporné body pri rokovaniach sú podľa nej to, či bude Richard Sulík v zrekonštruovanej vláde a tiež ministerstvo, ktoré si nárokuje SaS.

Premiér totiž požaduje, aby sa liberáli vzdali jedného ministerstva. Tvrdí, že OĽaNO prepustilo po voľbách jeden rezort SaS a teraz ho žiada "vrátiť." 

Smerujú k "inej zostave"

Podľa ministra financií Eduarda Hegera je lepšie, ak sa o riešení vládnej krízy diskutuje za zatvorenými dverami. Scenáre sa podľa jeho slov vyvíjajú a dôležité bude finálne rozhodnutie. 

"Rozhodovania, ktoré sa teraz dejú, sú tie najkľúčovejšie rozhodnutia z hľadiska histórie a budúcnosti Slovenska. Nikto z nás si nepraje, aby sa vrátila k vláde mafia," povedal Heger, o ktorom sa hovorí ako o možnom nástupcovi Matoviča v premiérskom kresle. 

Poznamenal, že smerujú "k nejakej inej zostave", ktorá má stáť na výsledkoch vo voľbách a zodpovednosti voči občanom. Demisie viacerých ministrov označil za ich osobné rozhodnutie aj určitý vývoj situácie.

Diskusia o riešení koaličnej krízy je podľa neho iná ako pri zostavovaní vlád. Podčiarkol, že treba odstrániť osobné názorové nezhody a prihliadať pri tom aj na fungovanie štátu.

Deklaroval pritom, že rezorty majúce na starosti pandémiu alebo pripravujúce reformy pracujú naplno.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:46