StoryEditor

OĽaNO prirovnalo Sulíkovu reakciu k Bugárovej tretej vete: Veríme, že sa zachová ako chlap

22.03.2021, 10:54
Autor:
TASRTASRmahomaho
OĽaNO hovorí, že splnilo všetky požiadavky koaličných partnerov.

Hnutie OĽaNO požaduje od koaličných partnerov naplnenie sľubov, ktoré deklarovali.

Uviedol to hovorca hnutia Matúš Bystriansky. "My hráme fér a od koaličných partnerov očakávame to isté," tvrdí hnutie premiéra Igora Matoviča.

​OĽaNO hovorí, že splnilo všetky požiadavky koaličných partnerov a je pripravené vymeniť aj premiéra.

To podľa hnutia ukazuje, že mu ide o udržanie súčasnej koalície.

Bugárova tretia veta

"Veríme, že Richard Sulík sa zachová ako chlap a bude si za svojim slovom o vzdaní sa funkcie ministra stáť. Jeho prvá reakcia na vyhlásenie OĽANO tomu, žiaľ, nenasvedčuje a skôr pripomína hľadanie povestnej Bugárovej tretej vety," píšu Obyčajní vo vyhlásení. 

Pripomenuli tak vyhlásenie Bélu Bugára mesiac po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Most-Híd prijal na republikovej rade uznesenie, podľa ktorého sa koalícia buď dohodne na predčasných voľbách alebo z nej strana vystúpi

Nakoniec sa však Bugár odvolal na tretiu vetu uznesenia, ktorá dala mandát predsedníctvu, aby v prípade zmien vo vývoji situácie mohlo konať samostatne.

V tretej vete tak bola podľa Bugára obsiahnutá aj rekonštrukcia vlády a demisia vtedajšieho premiéra Roberta Fica.

Gesto priateľstva

OĽaNO zároveň hovorí, že sa v prospech liberálov vzdalo pri vytváraní koalície jedného kresla vo vláde. Teraz ho chce naspäť

"Bolo to gesto priateľstva a veľkorysosti. Faktom však je, že toto gesto išlo nad rámec výsledkov volieb a nebolo nikdy opätované. Preto je úplne na mieste napraviť pomery, aby to bolo fér," hovorí hnutie.

"Ak ani splnenie všetkých požiadaviek kladených na hnutie OĽANO nie je dostatočným dôvodom pre stranu SaS na zotrvanie v koalícii, je zrejmé, že jej cieľom je povalenie už druhej demokratickej vlády," uzatvára OĽaNO.

Matovičove podmienky

Premiér Igor Matovič v nedeľu uviedol, že je ochotný podať demisiu, ak koaliční partneri splnia jeho podmienky.

Matovič požaduje odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), Márie Kolíkovej (Za ľudí) z postu ministerky spravodlivosti a Juraja Šeligu (Za ľudí) z postu podpredsedu Národnej rady, Jany Bittó Cigánikovej z pozície šéfky zdravotníckeho výboru.

Požiadavkou zo strany OĽANO je aj to, aby sa SaS vzdala jedného z ministerstiev.

SaS hovorí o osobnej pomste premiéra

SaS v nedeľu večer reagovala tým, že ocenila krok Matoviča odstúpiť z postu predsedu vlády, ktorý podľa nej otvára priestor na ďalšie rokovania.

Liberáli tvrdia, že je sú na to pripravení, ale nebudú súhlasiť s takými návrhmi, ktorých hlavným motívom je podľa nich osobná pomsta premiéra.

„Všetci už dlhé mesiace vidia, že Igor Matovič nie je spôsobilý viesť vládu a preto žiadame jej rekonštrukciu na pôdoryse dnešnej koalície, ktorá je definovaná v koaličnej zmluve. Preto nevidíme žiaden dôvod odovzdávať fungujúce a kvalitne vedené ministerstvo,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Branislav Gröhling a Karol Galek.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:15