StoryEditor

Vaše slovo stojí za toaletný papier, nevymýšľajte bludy, reaguje poslanec OĽaNO na Sulíka

22.03.2021, 07:00
Autor:
TASRTASRredred
OĽaNO považuje požiadavky premiéra za férovú ponuku. 

Poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš ostro kritizoval vyjadrenie šéfa SaS Richarda Sulíka k podmienkam premiéra Igora Matoviča. 

"Vaše slovo stojí za toaletný papier. Povalili ste vládu a teraz sa snažíte o druhú. Vy ste nespôsobilý byť v politike. Odstúpte a už nevymýšľajte bludy," napísal Ňarjaš pod status Sulíka na sociálnej sieti.

​Sulík na Facebooku reagoval na vyhlásenie premiéra. Ten uviedol, že je ochotný podať demisiu, ak koaliční partneri splnia jeho podmienky. 

Matovič požaduje odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), Márie Kolíkovej (Za ľudí) z postu ministerky spravodlivosti a Juraja Šeligu (Za ľudí) z postu podpredsedu Národnej rady, Jany Bittó Cigánikovej z pozície šéfky zdravotníckeho výboru.

Požiadavkou zo strany OĽANO je aj to, aby sa SaS vzdalo jedného z ministerstiev. 

SaS v reakcii ocenila  krok Matoviča odstúpiť z postu predsedu vlády, ktorý podľa nej otvára priestor na ďalšie rokovania. SaS tvrdí, že je na to pripravená, ale nebude súhlasiť s takými návrhmi, ktorých hlavným motívom je podľa liberálov osobná pomsta premiéra.

​„Všetci už dlhé mesiace vidia, že Igor Matovič nie je spôsobilý viesť vládu a preto žiadame jej rekonštrukciu na pôdoryse dnešnej koalície, ktorá je definovaná v koaličnej zmluve. Preto nevidíme žiaden dôvod odovzdávať fungujúce a kvalitne vedené ministerstvo,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Branislav Gröhling a Karol Galek.

OĽaNO považuje podmienky premiéra koaličným partnerom za férovú ponuku. 

"Uvedomujeme si, že oveľa dôležitejšie ako akékoľvek miesto jednotlivca v tejto vláde je budúcnosť Slovenska a ďalšie pôsobenie demokratickej vlády, nie vlády mafie," uviedlo na sociálnej sieti. 

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 05 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 14:20