TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Ficov Smer kritizuje veľké nákupy na obrane cez pandémiu. Hovorí aj o zlej Naďovej komunikácii

21.03.2021, 14:48
Autor:
TASRTASR
V čase pandémie by mala mať vláda podľa Smeru iné priority ako nákupy vojenskej techniky.

Opozičná strana Smer-SD kritizuje stámiliónové nákupy Ministerstva obrany v čase pandémie. Za škandál označuje aj zapojenie armády do celoplošného testovania.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) by mal podľa nej zlepšiť komunikáciu s verejnosťou. Pozitívne hodnotí vytvorenie novej obrannej stratégie. Hovorca strany Ján Mažgút to uviedol v hodnotení prvého roka ministra vo funkcii.

V čase pandémie by mala mať vláda podľa Smeru iné priority ako nákupy vojenskej techniky. Strana poukazuje na to, že ľuďom chýba základná pomoc, podniky krachujú a nemocnice sú takmer na hrane svojich kapacít. "Ministerstvo obrany by si masívne nákupy malo odpustiť a peniaze majú ísť jednoznačne ľuďom," uviedol Mažgút.

Za jediné pozitívum označila strana fakt, že bola vytvorená nová obranná stratégia. "O to väčšia škoda je, že je z nej cítiť jednostrannosť a povrchnosť. Využitiu moderných technológií v budúcnosti je napríklad venovaných len pár riadkov," poznamenal Mažgút.

Komunikácia ministra Naďa s verejnosťou by sa mala podľa Smeru jednoznačne zlepšiť. "Nazývať demonštrujúcich ľudí opicami, bitkármi, extrémistami a psychopatmi je jednoznačne pod úroveň ministra obrany. Uráža tým obyčajných ľudí za názor, čo je neakceptovateľné," argumentoval Mažgút. Vzhľadom na arogantné a namyslené pôsobenie nemôže podľa hovorcu minister Naď očakávať veľkú dôveru ľudí. Strana žiada tiež zastavenie "šafárenia s peniazmi daňových poplatníkov" na ministerstve obrany.

Prioritou do budúcnosti by mala byť podľa opozičnej strany užšia obranná spolupráca s partnermi z V4 a Európskej únie. "Dôležitá je taktiež spolupráca s vedeckou komunitou, aby bola armáda schopná čo najskôr využívať moderné technológie a oveľa menej ohrozovať životy slovenských vojakov," dodal hovorca.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 03 - Modified: 2024-03-09 10:55:54 - Feat.: - Title: Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská 04 - Modified: 2024-03-06 09:58:31 - Feat.: - Title: Rozhodnutie Ústavného súdu Danka prekvapilo. Koalícia je čisto proruská, tvrdí Naď 05 - Modified: 2024-02-21 18:16:08 - Feat.: - Title: Exminister Naď: Trump má pravdu v tom, že všetci musíme platiť. USA sa starajú o bezpečnosť nás všetkých
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 20:20