StoryEditor

Aj modelky by mali mať svoje odbory

11.07.2007, 15:09
Autor:
SITASITA

Dievčatá mladšie než 16 rokov by mali mať zakázané predvádzať svoje vnady na módnych prehliadkach. Aspoň tak to bude počas Londýnskeho týždňa módy (London Fashion Week). Podľa zástancov tohto názoru je totiž neprípustné, aby boli dievčatá vyobrazované ako dospelé ženy.
Počas týždňa módy, ktorý sa uskutoční v septembri tohto roku, by sa na predvádzacie móla nemali dostať ani príliš vychudnuté dievčatá. Nezávislá organizácia Model Health Inquiry (MHI), ktorá tieto aktivity zastrešuje, sa rozhodla navyše vytvoriť sumár zdravotných problémov, ktoré najčastejšie postihujú mladé modelky. Ich snahou je tiež zvýšiť ochranu 17 a 18-ročných modeliek. Členovia MHI ale vylúčili váženie modeliek, pretože by to vraj mohlo byť kontraproduktívne. Organizácia navyše žiada, aby mali aj modelky svoje odbory. Práve tieto by ich mali reprezentovať, ochraňovať ich práva a hájiť ich záujmy.
"Počas prieskumu, ktorý sme zorganizovali, sme sa zvlášť zamerali na pracovné podmienky v ktorých modelky pracujú, ako aj zraniteľnosť mladých modeliek pracujúcich v prostredí, ktoré nie je nijako kontrolované," povedala baronesa Denise Kingsmill. Zároveň dodala, že sledujú napríklad stravovacie návyky týchto dievčat. Členovia jej tímu tiež žiadajú vypracovanie odbornej práce o výskyte zlých stravovacích návykov a porúch s nimi spojených u modeliek.
Informácie zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 09:36