TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Matovič sa dostal do konfliktu s bývalým Kiskovým poradcom, padli vulgarizmy a urážky

09.03.2021, 20:35
Autor:
lmlm
Premiér Igor Matovič kritizoval manžela šéfky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Rada Baťa.

Premiér Igor Matovič nezostal ani v utorok večer nič dlžný svojej povesti. Opäť zaujal svojimi statusmi na sociálnej sieti Facebook.

S dávkou "nadsázky" by sa dalo povedať, že kráti čas ľuďom, ktorí sú v nepriaznivej epidemiologickej situácii nútení dodržiavať zákaz vychádzania od 20.00 hod.

​A tentokrát nebol v hlavnej úlohe šéf SaS Richard Sulík ani žiadny z koaličných partnerov. Matovič kritizoval bývalého poradcu prezidenta Andreja Kisku Rada Baťa. Ten je manželom šéfky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzany Baťovej.

Premiér večer napísal, že sa ospravedlňuje štátnej tajomníčke Jane Ježíkovej za slová Baťa. "Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečív (ŠÚKL) Zuzany Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V," napísal premiér.

​Ten totiž pred pár dňami tajomníčke adresoval ostré slová v diskusii na Facebooku.

"Obdivujem tvoju drzosť sa vôbec zapojiť do diskusie po tom, čo tam predvádzate. Takže zalez, odkiaľ si vyliezla," píše sa v Baťovej reakcii, ktorú zverejnil premiér Matovič na sociálnej sieti.  

Matovič tento Baťov príspevok uverejnil až dnes. Paradoxne niekoľko hodín po tom, ako sa šéfka ŠÚKL a jeho manželka Baťová ospravedlnila šéfke Európskej agentúre pre lieky (EMA) Christe Wirthumerovej-Hocheovej za vyjadrenia Igora Matoviča na jej adresu.

To však nebolo všetko. Približne hodinu po zverejnení prvého statusu Matovič ešte pritvrdil. Zverejnil status, ktorý obsahoval vulgárnu správu od manžela šéfky ŠÚKL Rada Baťa (správu si môžete pozrieť v statuse premiéra).Baťo potom tesne pred polnocou takisto zareagoval svojsky. Vo svojom statuse zverejnil mobilné číslo na premiéra.

Rado Baťo je dlhoročný novinár, v minulosti bol šéfredaktorom týždenníka Trend. V roku 2014 sa stal jedným z poradcov prezidenta Andreja Kisku.

01 - Modified: 2024-04-05 09:38:54 - Feat.: - Title: Ústav pre kontrolu liečiv naďalej eviduje výpadky pri liekoch na psychické ochorenia či antibiotikách 02 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 03 - Modified: 2024-01-31 09:28:57 - Feat.: - Title: Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu dve šarže lieku na zníženie vysokých hladín vápnika v krvi 04 - Modified: 2024-01-04 13:10:02 - Feat.: - Title: Personálne rošády pokračujú. ŠÚKL, HZS aj HaZZ majú nových šéfov 05 - Modified: 2023-12-17 17:00:00 - Feat.: - Title: EÚ má svoj prvý zoznam kritických liekov, má pomôcť zabrániť výpadkom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:02