TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Minister Korčok udeľoval vyznamenania. Dostali ich ženy za zásluhy v diplomacii

08.03.2021, 18:36
Autor:
TASRTASR
Rezort slovenskej diplomacie pri príležitosti MDŽ pripravil do piatka sériu podujatí venovaných ženám.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) udelil rezortné ocenenia piatim mimoriadnym ženám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj medzinárodnej spolupráce a šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí.

Urobil tak pri príležitosti pondelkového Medzinárodného dňa žien a otvorenia série podujatí s názvom Týždeň žien. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Medailu za zásluhy o slovenskú diplomaciu si prevzala Mária Krásnohorská, Zlatou plaketou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí boli ocenené Katarína Mathernová a Erika Kvapilová.

Danici Olexovej udelil šéf rezortu Zlatú plaketu ministra in memoriam, pričom ocenenie prevzala jej mama Anna Olexová. Striebornú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Korčok udelil Dárii Kimuli.

"Bolo mi cťou dnes udeliť ocenenia rezortu diplomacie piatim mimoriadnym ženám. Nesmierne si cením ich skvelú reprezentáciu našej krajiny a ich osobný vklad do spoločného úsilia medzinárodného spoločenstva na zabezpečenie mieru, stability a udržateľného rozvoja vo svete. Oceneným patrí moje poďakovanie za ich úsilie a obetavosť pri plnení náročných úloh, často vo veľmi náročnom prostredí v zahraničí," uviedol Korčok.

Rezort slovenskej diplomacie pri príležitosti MDŽ pripravil do piatka sériu podujatí venovaných ženám v medzinárodnej politike pod názvom Týždeň žien v diplomacii. Podujatia sa zamerajú na ocenenie práce a zviditeľnenie zastúpenia žien v slovenskej diplomacii, v medzinárodných organizáciách, ako aj v rámci rozvojových a humanitárnych projektov vo svete.

Medzinárodný deň žien je od roku 1977 medzinárodne uznávaným sviatkom, pripomínaný ako deň solidarity a podpory úsilia žien za rovnoprávnosť, spravodlivosť, mier a rozvoj. Bol ustanovený Organizáciou Spojených národov pri príležitosti výročia štrajku newyorských krajčírok pre zlé pracovné podmienky a protestov za volebné právo žien v roku 1908.

01 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-10 15:33:02 - Feat.: - Title: Migaľ z Hlasu v HNtelevízii: Kampaň bola na hrane z oboch strán, Korčokova prehra priniesla džihád
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 09:17