StoryEditor

Ak plánuje Sulík pokračovať vo vláde, mal by sa za svoje správanie ospravedlniť, odkázal minister Naď

07.03.2021, 13:50
Autor:
TASRTASR
Ak sa podľa ministra obrany Richard Sulík rozhodne z koalície odísť, hnutie OĽANO to bude rešpektovať.

Hnutie OĽANO má veľký záujem na tom, aby súčasná štvorkoalícia pokračovala, pád vlády dopustiť nechce. Ak plánuje šéf SaS Richard Sulík tiež vo vláde pokračovať, mal by sa za svoje správanie ospravedlniť. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

​Ak sa Sulík rozhodne z koalície odísť, hnutie OĽANO to bude rešpektovať. "Máme však veľký záujem pokračovať ako štvorkoalícia," uviedol Naď. Aktuálne je podľa neho dôležité, s akým názorom a akými požiadavkami príde hnutie Sme rodina, ktoré čaká zasadnutie predsedníctva v stredu.

"Bol by som rád, keby sa situácia už upokojila a sadli sme si za jeden stôl," dodal Naď.

Zdôraznil však, že Sulík prekročil určitú líniu a mal by sa nad sebou zamyslieť. "Neviem si predstaviť, že aj keby bol premiérom Eduard Heger, či by sa situácia vôbec zmenila, ak bude Sulík pokračovať v takomto správaní," priblížil Naď. Dôležité je buď situáciu vyriešiť, alebo dať na stôl všetky mená vrátane Sulíkovho.

Naď zároveň obhajoval nákup 35 miliónov testov. Podľa neho sa využijú všetky, pretože majú dvojaké použitie. Môžu byť určené na domáce testovanie, ale aj pre mobilné odberové miesta (MOM).

​Podľa opozičného poslanca za stranu Smer-SD Juraja Blanára súčasnej rozhádanej vláde nepomôže zmena ministrov či premiéra. Východisko vidí len v predčasných voľbách a v odchode celej koalície. "Celú zodpovednosť za atmosféru v spoločnosti nesie vláda a aj za to, že nefungujú opatrenia," uviedol Blanár.

Dodal, že nákup takého množstva testov bol zbytočný. "Testy by sa mali podľa odborníkov využívať v ohniskách nákazy, kde sú už príznaky. Ak sa budú využívať všade, len to zvýši mobilitu ľudí," upozornil Blanár.

Podľa opozičného poslanca za stranu Smer-SD Juraja Blanára súčasnej rozhádanej vláde nepomôže zmena ministrov či premiéra. Východisko vidí len v predčasných voľbách a v odchode celej koalície.

"Celú zodpovednosť za atmosféru v spoločnosti nesie vláda a aj za to, že nefungujú opatrenia," uviedol Blanár. Dodal, že nákup takého množstva testov bol zbytočný.

"Testy by sa mali podľa odborníkov využívať v ohniskách nákazy, kde sú už príznaky. Ak sa budú využívať všade, len to zvýši mobilitu ľudí," upozornil Blanár.

Premiér Igor Matovič sa cez týždeň vo videu prihovoril koaličným partnerom:

01 - Modified: 2021-03-03 08:12:14 - Feat.: 0 - Title: Rozpadne sa vláda? Naď o ničom nevedel, na stole bolo všetko, rokovania pokračujú 02 - Modified: 2021-03-05 12:07:38 - Feat.: 0 - Title: Remišová: Naď nám odkazuje, že chce vládnuť s fašistami. Ukazujú, že im ide len o moc
01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 03 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 04 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS 05 - Modified: 2024-02-28 14:50:34 - Feat.: - Title: Novela trestného zákona: Poslanci schválili, že premlčacie doby za znásilnenie sa nezmenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 14:31