Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
06.03.2021, 00:00

Prvá tlačovka ma rozplakala. Potom prišla tvrdá realita

Reštaurácie sa mohli v rámci jarného uvoľnenia opatrení nadýchnuť čerstvého vzduchu. Patria však medzi najzasiahnutejšie segmenty nášho hospodárstva.

Prvá tlačovka ma rozplakala. Potom prišla tvrdá realita
Zdroj: Google Maps

Zhon v kuchyni, plné stoly, voňavé jedlo, cinkanie kasy a spokojní zákazníci. To bola realita, v ktorej si viac ako dekádu nažívali manželia Lučeničovci. V zdedenom priestore v centre bratislavského Starého Mesta sa totiž už ako 20-roční rozhodli vstúpiť do gastrobiznisu.

Reštaurácia Kozia brána si prešla dlhoročným vývojom a mohla sa chváliť všetkým, čo dobrý podnik potrebuje. Situácia dokonca dospela do bodu, že sa už mohlo zdať, že biznisom len tak niečo neotrasie.

No koronakríza otriasla. Nie jednorazovo, ale kontinuálne deň čo deň, mesiac čo mesiac, celý rok. A aj keď reštaurácia ďalej bojuje o svoje prežitie, jedno je takmer isté.

„Ak bude pandemická situácia rovnaká a ekonomická podpora štátu tiež, bude musieť padnúť rozhodnutie, čo ďalej,“ tvrdí majiteľka podniku s tým, že v hre je aj exit z biznisu.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 67% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.