StoryEditor

Reakcie po rokovaní koaličných lídrov: Remišová sa ospravedlnila, Sulík chce na stole všetky mená

03.03.2021, 19:26
Predstavitelia koaličných strán dnes rokovali za zatvorenými dverami o budúcnosti vlády.

Predseda parlamentu a šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár dnes pozval predstaviteľov OĽANO, SaS a Za ľudí, aby si sadli za jeden stôl a diskutovali.

Dôvodom stretnutia je vyhrotenie krízy v koalícii, ktorá vyvrcholila dovezením neregistrovanej ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko.

S predstaviteľmi strán Za ľudí a SaS sa dnes stretla aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Na stretnutí ju podľa jej slov koaličné strany informovali o tom, ako intenzívne vnímajú potreby zmien a spôsoby, ako ich dosiahnuť.

Za zatvorenými dverami 

Rokovanie medzi koaličnými partnermi skončilo až vo večerných hodinách, lídri Za ľudí a Sme rodina však nechceli vynášať informácie z rokovaní za zatvorenými dverami. 

"Dohodli sme sa, že stanoviská budeme potom dávať spolu," povedal Kollár.

Rozhodnutie o rekonštrukcii vlády však bude musieť počkať prinajmenšom do budúcej stredy, kedy líder Sme rodina zvolá predsedníctvo strany. Argumentoval tým, že viacerí poslanci sú v súčasnosti v karanténe. 

"Sme predbežne prístupní k rokovaniu o rekonštrukcii vlády, rozhodne nie sme za položenie alebo predčasné voľby," dodal dnes so slovami, že pád vlády nechce. 

Nikto nie je nenahraditeľný 

Rovnako to vidí aj líderka Za ľudí Veronika Remišová, ktorá sa pred novinárov postavila spolu s podpredsedom strany Jurajom Šeligom a straníckou ministerkou Máriou Kolíkovou. 

"Dnes sa dohodli základné mantinely, ide nám o to, aby táto vláda vydržala, aby bola dobrá a vláda zmeny. Žiadna vláda nebola ideálna a my si to aj uvedomujeme. Prišli sme do ťažkej situácie, spravili sme aj chyby a ja sa chcem za ne občanom ospravedlniť. Ale aj ja už mám plné zuby toho, ako si dvaja koaliční partneri odkazujú po sociálnych sieťach. To si nezaslúži Slovensko, ktoré toľké roky čakalo na zmenu," povedala Remišová.

"Nikto nie je nenahraditeľný, to si s pokorou treba uvedomiť." Rekonštrukcia by podľa Remišovej mala prebehnúť na základe legitímnych výsledkov volieb, išlo by tak len o zmeny na pozíciách. 

O ministerský post by tak mohla prísť ako Remišová, tak i Kolíková. 

Podľa Richarda Sulíka (SaS) by na stôl mali ísť všetky mená. "Vrátane premiéra," povedal večer v relácii Téma dňa na TA3.

"O všetkom sa bavme, raz to vyriešme, a potom nech je do volieb pokoj. Žiadne meno nesmie byť tabu," dodal. 

Samotný premiér dnes Remišovej a Sulíkovi venoval videoodkaz, v ktorom ich vyzval, aby nepoužívali vakcínu Sputnik V ako zámienku na rozpad vlády. 

Aktuálna situácia s koronavírusom 3.3. 2021 20:52 "Nikto nie je nenahraditeľný, to si s pokorou treba uvedomiť. Nie je našim primárnym cieľom utekať z boja, ale myslím si, že taký zodpovedný postoj je neutekať a snažiť sa problémy riešiť. A toho sa my držíme." 20:51 Remišová nechcela odpovedať na otázku, či je odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího reálny. "Nechcem vynášať z rokovaní za zatvorenými dverami." 20:46 Remišová hovorí o rekonštrukcii na základe výsledkov volieb, ktoré boli legitímne. 20:45 "Dnes sa dohodli základné mantinely, ide nám o to, aby táto vláda vydržala, aby bola dobrá a vláda zmeny. Žiadna vláda nebola ideálna a my si to aj uvedomujeme. Prišli sme do ťažkej situácie, spravili sme aj chyba a ja sa chcem za ne občanom ospravedlniť. Ale aj ja už mám plné zuby toho, ako si dvaja koaliční partneri odkazujú po sociálnych sieťach. To si nezaslúži Slovensko, ktoré toľké roky čakalo na zmenu." 20:43 ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:58