StoryEditor

"Rišo, Veronika, bola to moja psia povinnosť." Matovič sa osobne prihovoril koaličným partnerom

03.03.2021, 14:06
Autor:
redredTASRTASR
Predseda vlády Igor Matovič tvrdí, že 11 mesiacov obhajuje nepopulárne a ťažké rozhodnutia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie ľudí.

Koaliční partneri nasadili Sputnik V ako najťažšiu zbraň na rozbitie vlastnej vlády, skonštatoval na sociálnej sieti v stredu popoludní premiér Igor Matovič (OĽANO). Uviedol to po kritike v koalícii po nákupe ruskej vakcíny a výzvach na rekonštrukciu vlády.

"Sputnikom sa zaočkujú len tí, ktorí chcú, a preto zneužívať dovoz vakcíny a moju prítomnosť na košickom letisku ako dôvod na pád vlády, je mimoriadne zvláštne," poznamenal Matovič.

Premiér hovorí podrážaní nôh 

​Predseda vlády tvrdí, že 11 mesiacov obhajuje nepopulárne a ťažké rozhodnutia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie ľudí.

"Jedenásť mesiacov mi v tom opakovane pre percentá obľuby podrážajú nohy ľudia, od ktorých by som skôr očakával podporu," dodal.

"Rišo, Veronika, plne si uvedomujem, že sme nakúpili Sputnik proti vašej vôli a že hlboko nesúhlasíte s tým, že som bol na košickom letisku," povedal premiér dnes podvečer vo videoodkaze koaličným partnerom. 

"Na druhej strane som presvedčený o tom, že ako predseda vlády som mal psiu povinnosť urobiť všetko pre to, aby sme urobili maximum pre záchranu životov a zdravia ľudí na Slovensku," dodal.

Napätie v koalícii 

V koalícii je už dlhšiu dobu napätie. Pnutie teraz vyvolal nákup vakcín Sputnik V, ktoré mal vyrokovať premiér s ruskou stranou. Za ľudí a SaS sú proti používaniu vakcíny, ktorá nemá registráciu v Európskej únii.

Za ľudí už prišla o dvoch poslancov, hrozia jej ďalšie odchody. Predsedníčka strany Veronika Remišová nevylúčila ani možnosť rozpadu vládnej koalície.

​Predseda SaS Richard Sulík aj Remišová hovoria o potrebe prijať zásadné rozhodnutia. Požiadavkou SaS je podľa stredajších slov Sulíka otvoriť debatu o rekonštrukcii vlády, predčasné voľby odmieta.

Predseda parlamentu a šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár pozval predstaviteľov OĽANO, SaS a Za ľudí v stredu o 17.00 hod. do Národnej rady, aby si sadli za jeden stôl a diskutovali.

01 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 05 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 17:09