StoryEditor

Rozpadne sa vláda? Naď o ničom nevedel, na stole bolo všetko, rokovania pokračujú

Minister obrany nevedel nič o tom, ako dopadli rokovania koaličných partnerov.

O tom, ako dopadli včerajšie vnútrostranícke rokovania koaličných SaS a Za ľudí, nemá minister obrany žiadne informácie. Jaroslav Naď to potvrdil dnes pred rokovaním vlády.

​Dúfa, že členovia kabinetu budú informovaní počas jeho zasadnutia. "Už som unavený z týchto nekonečných debát," povedal minister obrany s tým, že by sa malo menej politikárčiť.

Naď zároveň hovoril o dlhodobých sporoch a podľa neho sa dovozom Sputnika V nič nezmenilo. "Myslím si, že aj koaliční partneri vnímajú, že tieto vakcíny nám môžu pomôcť," dodal.

Dodal však, že bol proti tomu, aby prílet vakcín na Slovensko prebehol tak, ako tomu napokon bolo. Na mysli tým mal tlačovú konferenciu premiéra Igora Matoviča priamo na letisku v Košiciach. To Matovičovi vyčítali viacerí koaliční partneri. 

SaS prostredníctvom ministra zahraničia Ivana Korčoka kritizovala "vítanie" ruskej neregistrovanej vakcíny na Slovensku. Korčok označil Sputnik V za súčasť hybridnej vojny.

Koaličné strany rokovali

Za ľudí má zase problém s tým, že sa má na Slovensku očkovať vakcínou, ktorá neprešla riadnym schválením úradov. Obe koaličné strany kritizovali aj to, že zodpovednosť za očkovanie má byť prenesená na lekára.

Koalíciu kvôli Sputniku V opustil aj poslanec Tomáš Valášek zo Za ľudí, zvažovať to majú aj ďalší členovia poslaneckého klubu strany. Veronika Remišová preto na včera zvolala predsedníctvo, na ktorom malo podľa jej slov padnúť "kľúčové rozhodnutie."

Vo formáte Republikovej rady rokovala včera aj SaS, ktorá si chcela vyjasniť všetky spory s koaličnými partnermi. Richard Sulík povedal, že na stole musí byť všetko aj možný odchod z koalície. 

Situácia sa mala navyše vyhrotiť po tom, ako Matovič na včerajšej tlačovej konferencii šéfa SaS Richarda Sulíka obvinil z povalenia vlády Ivety Radičovej, čo malo viesť ku vražde Jána Kuciaka.

„Zomrel novinár, lebo si niekto povedal, že euroval je dôležitejší,“ povedal predseda vlády. V uvedenom hlasovaní v roku 2011, ktoré viedlo ku koncu Radičovej vlády a predčasným voľbám však nehlasoval za ani sám Matovič.

Rozpadne sa vláda?

Republiková rada aj klub SaS rovnako ako predsedníctvo strany Za ľudí rokovali včera do neskorých nočných hodín. Jednoznačné výsledky ani dnes ráno nie sú, liberáli totiž majú ďalšie stretnutie aj po rokovaní vlády a čelní predstavitelia strany sa nechceli k situácii vyjadriť.

Podľa informácií HN skutočne boli na stole všetky možnosti. Viacerí členovia SaS sa však mali vyjadriť proti vystúpeniu strany z koalície. Po ukončení vlastnej schôdze navyše pokračovali v centrále Za ľudí.

Zatiaľ to však podľa zdroja HN z prostredia koalície na rozpad nevyzerá. Museli by sa totiž dohodnúť obe strany, keďže vystúpenie iba jedného subjektu by koniec vlády nepriniesol a koalícia by mohla pokračovať s pohodlnou parlamentnou väčšinou.

Aktuálna situácia s koronavírusom 3.3. 2021 20:52 "Nikto nie je nenahraditeľný, to si s pokorou treba uvedomiť. Nie je našim primárnym cieľom utekať z boja, ale myslím si, že taký zodpovedný postoj je neutekať a snažiť sa problémy riešiť. A toho sa my držíme." 20:51 Remišová nechcela odpovedať na otázku, či je odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího re...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-03-02 15:29:44 - Feat.: 0 - Title: Ak nebude jasný dôkaz o bezpečnosti Sputnika, nebudú ním chcieť ambulantní lekári očkovať, tvrdí Dolinková 02 - Modified: 2021-03-02 17:15:31 - Feat.: 0 - Title: Očkovanie Sputnikom V na Slovensku má byť záverečnou fázou klinického skúšania 03 - Modified: 2021-03-02 19:52:14 - Feat.: 0 - Title: Je zjavné, že nejde len o vakcínu. Matovičova prítomnosť na letisku zmenila situáciu, kritizuje Korčok 04 - Modified: 2021-03-02 21:30:47 - Feat.: 0 - Title: Očkovať Sputnikom bez testovania? Nemôžeme vedieť, čo sa ukáže ako škodlivé, tvrdí virológ Čiampor
01 - Modified: 2024-04-17 11:20:03 - Feat.: - Title: Ako pri teroristickom útoku. Pre výskyt medveďa by sa mohla vyhlasovať mimoriadna situácia, rozhodla vláda 02 - Modified: 2024-04-17 10:01:08 - Feat.: - Title: Kaliňák kritizuje zmluvy uzavreté bývalým vedením. Volajú ho uplakaný podpredseda, reaguje Naď 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:32