StoryEditor

Vyhrotili to. Prvýkrát padli slová o reálnom odchode z koalície

02.03.2021, 16:20
Premiér koná proti ich vôli, a tak im utekajú poslanci. Veronika Remišová sa musí vysporiadať so vzburou v strane. Na pretrase je odchod z koalície. Rokovala o ňom aj SaS.

Premiér sa vybral na nákupy do Ruskej federácie a odistil granát vo svojom vlastnom kabinete. Tajná akcia, po ktorej sa na Slovensku v pondelok večer ocitlo 200-tisíc vakcín Sputnik V, môže byť zlomovým momentom krehkej vlády. Igor Matovič totiž vyhnal do opozície už dvoch poslancov strany Za ľudí v priebehu dvoch týždňov, čím rozhneval líderku Veroniku Remišovú.

Som znechutená a sklamaná nielen ja, ale viacerí členovia našej strany,“ povedala na margo udalostí. Priznala, že v ich prípade prebiehajú diskusie o ďalšom postupe, na pretrase je presun do opozície.

​„Musíme prijať zásadné rozhodnutie,“ dodala. Republikovú radu však nečakane zvolal aj šéf liberálov, rokovali do polnoci. Závery by mali padnúť v stredu počas dňa.

Richard Sulík dal na stôl všetky možnosti, aj útek spod Matovičovho vedenia. Ak by obe strany zavelili na odchod, padla by vláda.

Ťažké roz...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:54