StoryEditor

Fico má web, bude blogovať

Premiér Robert Fico prenikol do mediálnej sféry, založil si vlastný informačný web. Od včera sú občanom SR k dispozícii webové stránky www.premiersr.sk a

www.predsedavladysr.sk, ktoré informujú o činnosti premiéra Fica. Na úvodnej stránke sa Fico na občanov usmieva, web obsahuje aj špeciálnu sekciu Lži v médiách.

Hackeri úradujú
Riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády Braňo Ondruš vysvetľuje, že stránku robila firma Agro Solution, s ktorou má Úrad vlády rámcovú dohodu na takéto práce. Jej naprogramovanie stálo 697 eur. "Bolo to hradené z verejných zdrojov. Majiteľom stránky je Úrad vlády. To nie je stránka Roberta Fica, ale predsedu vlády." Verí, že keď ním nebude, táto stránka bude fungovať ďalej. Na Ficovu stránku sa hneď v prvý deň podľa medializovaných informácií nabúrali hackeri. Na jeho stránku umiestnili dve otázky -- interaktívnu hru, v ktorej môžu ľudia fackovať bývalého aj súčasného premiéra a hiphopový klip redaktora denníka SME Tomáša Hudáka.

Bloger Fico
Fico na svojom webe bude aj blogovať, teda prinášať vlastné postrehy a komentáre. Prvý príspevok Ficovho blogu má titulok "Do budúcnosti hokeja musí rozumne investovať štát" a opäť nezabudol spomenúť aj médiá. "Načo médiá vytvárajú pred šampionátom nereálne očakávania a potom zalamujú rukami a lamentujú," pýta sa Fico. V blogu spomína napríklad aj to, že veľkú časť svojej finančnej rezervy investuje do budovania viacúčelových športovísk. V tomto roku chce podporiť aj výstavbu prvých zimných štadiónov.

Ondruš tvrdí, že premiérove blogy nebudú tematicky obmedzené. "Nechcel by som, aby sa to prekrývalo s oficiálnymi vyjadreniami. Bol by som rád, keby písal o veciach, o ktorých nebude hovoriť na tlačovkách a vystúpeniach." Čitatelia sa tak podľa neho možno dozvedia, ako sa mal premiér na dovolenke alebo jeho postrehy.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:32