TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Doležalov rezort pozastavuje praktickú výučbu v autoškolách. Dal na odporúčanie hygienikov

23.02.2021, 16:32
Autor:
redred
Dôvodom je nezlepšujúci sa vývoj pandémie nového koronavírusu na celom Slovensku.

Ministerstvo dopravy a výstavby od stredy pozastavuje Covid automat pre autoškoly. Stane sa tak na základe odporúčania rezortného hygienika. Kurzy budú môcť po novom opäť pokračovať iba dištančne.

Nezlepšujúci sa stav pandémie

Dôvodom je nezlepšujúci sa vývoj pandémie nového koronavírusu na celom Slovensku. Informoval o tom hovorca ministerstva Ivan Rudolf.

Po týždni, keď mohli autoškoly vďaka COVID automatu rezortu dopravy vyučovať aj praktickú časť kurzov v okresoch, ktoré sa nenachádzali v čiernom stupni, sa tak na celom území vraciame do stavu pred 12. februárom. Od stredy je povolená iba dištančná výučba teórie.

"Tento krok nás mrzí, no musíme rešpektovať odporúčanie hygienikov a aj zhoršujúcu sa epidemickú situáciu. Počty nakazených sú stále mimoriadne vysoké, v tejto situácii musíme myslieť na všeobecnú ochranu zdravia. Viem, že autoškoly pristupovali v uplynulom týždni k praktickej výučbe zodpovedne, riziko nákazy je však podľa odborníkov jednoducho privysoké," skonštatoval minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Ďalšie kurzy

Naďalej zároveň platí, že ak účastník vodičského kurzu nestihne zložiť skúšky v zákonnej lehote 12 mesiacov od prihlásenia sa do vodičského kurzu pre opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu, jeho kurz sa predĺži o dobu, ktorá uplynie od začiatku platnosti obmedzujúcich opatrení až po ich ukončenie.

Okrem Covid automatu pre autoškoly vydalo ministerstvo automaty aj pre ďalšie kurzy – inštruktorov autoškôl, základnej kvalifikácie a pravidelného výcviku vodičov, skúšky na získanie odbornej spôsobilosti vedúceho dopravy a prevádzkovateľa cestnej dopravy, vodiča profesionála KKV (OS) a školenia a skúšky vodičov a bezpečnostných poradcov .

Tieto Covid automaty podľa hovorcu rezortu dopravy zostávajú v účinnosti. Ministerstvo ubezpečilo, že hneď ako sa situácia zlepší a hygienici to povolia, spustí Covid automat pre autoškoly.

01 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 02 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva 03 - Modified: 2024-03-27 10:30:46 - Feat.: - Title: Návrat do lavíc autoškoly: Zvládnete náročné otázky v kvíze pre začínajúcich vodičov? 04 - Modified: 2024-03-22 09:45:00 - Feat.: - Title: KVÍZ: Nedáte sa nachytať? Tieto situácie musia vodiči zvládnuť bez najmenšej chyby 05 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:17