TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Sulík o Matovičovi: Veľké množstvo jeho aktivít je marketing, ale v tomto prípade o tom pochybujem

21.02.2021, 12:56
Autor:
mahomahoTASRTASR
Richard Sulík vyčíta premiérovi, že neinformoval partnerov o rokovaní s Ruskom.

Minister hospodárstva Richard Sulík nevedel o tom, že premiér Igor Matovič rokoval s ruskou stranou o dodávkach vakcíny Sputnik V.

Vyčíta mu, že o tom neinformoval partnerov vrátane ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka.

Sulík však považuje za správne, že minister zdravotníctva Marek Krajčí sa rozhodol neobísť vládu v súvislosti so Sputnikom. Uviedol to v relácii RTVS O 5 minút 12.

Úprimná snaha

Krajčí by mal podľa neho udeliť výnimku na nákup vakcíny Sputnik V, pokiaľ bude mať kladné hodnotenie od Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv a bude jej používanie dobrovoľné.

"Veľké množstvo jeho aktivít je marketing, ale v tomto prípade by som o tom pochyboval. Je to jeho úprimná snaha, ako sa vysporiadať s tým, že sme najhorší na svete v počte úmrtí," hovorí Sulík o rokovaní premiéra s Ruskom.

Tvrdí, že zvýšenie počtu vakcín je jedným z riešení, ktoré však podľa neho malo prísť skôr.

Saková hovorí o divadle

Napätie okolo použitia vakcíny Sputnik V označila exministerka vnútra Denisa Saková za marketingové divadlo. Je za to, aby sa vakcína Sputnik V nakúpila aj vzhľadom na to, že vakcín na Slovensku nie je dostatok.

Na vláde sa o nákupe Sputnika nehlasovalo, pretože strana Za ľudí využila právo veta, skonštatoval Sulík. Dodal, že šéfka Za ľudí Veronika Remišová zopakovala právo veta z koaličnej rady.

Vicepremiér sa podľa svojich slov opakovane pýtal Krajčího, prečo nežiada z EÚ viac vakcín. Chce veriť, že Krajčí začal intenzívne rokovania, doteraz o tom nemá informáciu.

Saková kritizuje, že odsúhlasenie predĺženia núdzového stavu bude v parlamente len "pro forma".

SaS má podmienky

Poslanci SaS sa podľa Sulíka v klube dohodli na podmienkach, za ktorých budú s predlžením súhlasiť. Ak nebudú splnené, nepodporia ho.

O podmienkach majú hovoriť na pondelkovej (22. 2.) koaličnej rade, na ktorú má prísť aj Krajčí.

Hoci Sulík na vláde podporil núdzový stav hovorí, že parlament je tou pôdou, na ktorej sa má problematika vydiskutovať.

01 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-10 14:16:07 - Feat.: - Title: Saková rokovala o možnosti prepravy plynu z kaspického regiónu na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 02:05