Minister Branislav Gröhling pripravil rozsiahlu novelu, ktorou zmení podmienky v školách.TASR
StoryEditor

Petrák sa ako poslanec venoval školstvu. Minister Gröhling ho považoval za priateľa

20.02.2021, 11:29
Autor:
TASRTASR
Gröhling ocenil aj korektnú a vecnú debatu v mediálnych diskusiách.

Spolupráca s Ľubomírom Petrákom, či ako so šéfom školského výboru parlamentu alebo politickým oponentom, bola obohacujúca a dala mi veľa.

​Na sociálnej sieti to napísal minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS), ktorý vyjadruje úprimnú sústrasť nad úmrtím poslanca Národnej rady. "Som rád, že som ťa spoznal Ľubo. Veľmi mi budú chýbať naše rozhovory," dodal osobnejší rozmer svojej kondolencii.

Pripomenul, že Petrák bol štyri roky jeho parlamentným kolegom. "Hoci on bol zo strany Smer-SD a ja zo SaS, vždy sme mali korektný vzťah, povedal by som, že dokonca kamarátsky," povedal. Ocenil aj korektnú a vecnú debatu v mediálnych diskusiách.

"Ako politickí oponenti sme sa vždy vedeli navzájom podpichovať, vedeli sme trochu do seba 'vyrývať', ale vždy to bolo s nadhľadom, úsmevom, bez nenávisti," uviedol Gröhling, vyzdvihujúci Petrákov odborný prehľad v oblasti školstva.

Bývalý minister školstva Juraj Draxler priznáva, že správa o Petrákovom úmrtí je pre neho šokom, i keď vedel o pokračujúcich zdravotných komplikáciách v súvislosti s prekonaným ochorením COVID-19. "Bral som to tak, že Ľubo to predsa prekoná, vždy bol silný chlap. A teraz takýto šok," napísal Draxler.

Spomína najmä na ich pracovné kontakty, keď viedol ministerstvo a Petrák bol na čele parlamentného školského výboru. "Pamätám si ho ako profesionála, človeka, ktorý sa veľmi trpezlivo prehrýzal často nevďačnými detailmi parlamentnej práce, viac ako na sebaprezentácii mu záležalo na výsledku. Navyše, ako človek jednou nohou v samospráve nestratil kontakt s tým, čo sa deje priamo na úrovni života ľudí v obciach a vedel na to poukazovať," dodal Draxler.

Vo veku 59 rokov zomrel poslanec Národnej rady a starosta obce Hurbanova Ves Ľubomír Petrák (Smer-SD). 

01 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 05 - Modified: 2024-03-20 10:50:40 - Feat.: - Title: Obnovenie ÚŠP bude požiadavkou pri vstupe do koalície, odkazuje Gröhling
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 23:37