TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Počiatočný chaos v otváraní škôl nebol dobrý, už to však bude lepšie, tvrdí Šeliga

14.02.2021, 14:52
Autor:
TASRTASR
Otváranie škôl je podľa Erika Tomáša dobrý krok, v čase britskej mutácie nového koronavírusu to však považuje za rizikové.

Otváranie škôl skončilo dobre, vznikol však zbytočný komunikačný šum. Na plošné otváranie obchodov či reštaurácií však ešte nie je správny čas pre vysoké čísla nakazených.

V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).

Víta najmä to, že pri fungovaní škôl je zavedený regionálny princíp, teda že sa na otváraní a zatváraní škôl podieľajú aj regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ). "Počiatočný chaos nebol dobrý, ale už to bude lepšie," dodal Šeliga.

Do škôl by sa do dvoch týždňov mohli dostať kloktacie testy, čo by umožnilo pravidelné testovanie žiakov. Aktuálne totiž ide o nedostatkový tovar.

Otváranie škôl je podľa poslanca parlamentu a člena mimoparlamentnej strany Hlas-SD Erika Tomáša dobrý krok, v čase britskej mutácie nového koronavírusu to však považuje za rizikové.

"Vláda mala jasne postupovať, zabezpečiť, aby boli pedagógovia včas očkovaní. Obávam sa, aby sa školy zas rýchlo nezavreli," uviedol Tomáš.

Obaja politici sa zhodli na tom, že plošné otváranie obchodov a reštaurácií by bolo predčasné. Podľa Tomáša za vysoké čísla nakazených stojí aj neschopnosť vlády prijať protiepidemiologické opatrenia včas.

Šeliga na margo konfliktu medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS) pripomenul, že sa blíži rok od vymenovania vlády a nastal čas na odpočet, čo sa jej podarilo a čo mohlo byť lepšie.

Ak budú takéto vzťahy pretrvávať, je podľa neho načase sa zamyslieť nad štandardizáciou, alebo nejakým typom rekonštrukcie. „Sme za to, aby sa situácia štandardizovala,“ povedal podpredseda parlamentu. To, či sa vymení premiér, je podľa jeho slov na strane OĽANO.

Poslanec Tomáš si myslí, že vláda sa len tak ľahko nerozpadne. Vymeniť však podľa neho je potrebné nie len premiéra, či nejakého ministra, ale celú vládu. Aj preto, ako tvrdí, spustili petičnú akciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 11:45:11 - Feat.: - Title: Dôchodcov čaká tento rok 13. dôchodok vo výške 606,30 eura, ohlásil Tomáš. Štát to bude stáť 828 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 04 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 05 - Modified: 2024-04-05 11:27:15 - Feat.: - Title: Fico sa ostro vyhranil voči SaS a PS. Tvrdí, že DPH nezvýši
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:43